|
Tweet |
CHP Kiraz İlçe Yönetimi, yumruklu saldırıya uğrayan CHP Kiraz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Barut'u disipline sevk etti. Gerekçe olarak da kavga görüntülerini basına sızdırmak gösterildi. Yaşananlara isyan eden Barut, 30 kişi ile birlikte Gençlik Kolları Başkanlığı görevinden ve üyesi olduğu CHP'den istifa etti.
Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne süren Barut, "Saldırıya uğrayan ben, disipline giden ben. Üstü kapatılmaya çalışılan olayın kamera kayıtlarını basına sızdırdığım ile ilgili suçlu gösterilen yine ben. Basına açık olan, basın mensuplarının da olduğu bir yemekte görüntüleri benim sızdırmama gerek var mı? Burada mağdur olan biri varsa o da benim. Bu hadise yaşandıktan sonra olayın üzeri kapatılmaya çalışıldı" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.
CHP'nin her kademesinde bazı kişilerin Atatürk'ün ışığında yürümediğini gördüğünü söyleyerek, beraberindeki 30 kişiyle birlikte partiden istifa ettiğini açıklayan Barut, "Cumhuriyet Halk Partisi içinde bulunan bazı kişilerin düşüncelerinin Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığından ilerlemediğini görüyoruz. 10 yaşından beri bayrağını gururla salladığım ve hiçbir beklenti durumunda bulunmadığım Cumhuriyet Halk Partisi'nden bugünden itibaren 30 yol arkadaşımla birlikte istifamı vermiş bulunuyorum. 'Hak, hukuk, adalet' diye bağırdığımız bu dönemde parti içerisinde demokrasinin bir an önce gelmesi temennisiyle" dedi.
izcihaberajansi.com