Bugun...



Mersin ve Hatay'daki yangınlara ilişkin Bakan Pakdemirli'den açıklama

Mersin ve Hatay'daki yangınlarla ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, Hatay ve Mersin'deki yangınların kontrol altına alındığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 17-07-2021 12:02

Mersin ve Hatay'daki yangınlara ilişkin Bakan Pakdemirli'den açıklama

Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi Şırşır mevkiindeki kızılçam ormanında, perşembe günü sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, dün havadan ve karadan alevlere müdahale etti. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi. Ekiplerin 3’üncü günde de alevlere müdahalesi sürüyor. Geceleri yalnızca karadan gerçekleşen müdahale, havanın aydınlanmasıyla havadan da yapılmaya başlandı.

HATAY'DAKİ YANGINDA 200 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Hatay'ın Hassa ilçesi Amanos Dağları'nda, önceki gün iki bölgede çıkan orman yangınları, ekiplerin müdahalesiyle bu sabah kontrol altına alındı. Bölgede 200 hektar alan, zarar gördü.

İlçeye bağlı Akbez Gazel Uşağı Mahallesi kırsalı Amanos Dağları'ndan önceki gün akşam saatlerinde alevlerin yükseldiğini görenler, durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, birbirine birkaç kilometre mesafede iki noktadaki yangınlara müdahale etti. 3 gündür devam eden yangın söndürme çalışmaları, bugün sabahın ilk ışıklarıyla beraber havadan müdahale ile sürdürüldü. Sarp ve dik yamaçların bulunduğu bölgeye ulaşmakta zorlanan ekipler, iş makineleriyle yol açtı. Amanos Dağları'ndaki dumanların azaldığı görüldü.

Mersin'de açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hassa'daki yangının kontrol altına alındığını, 200 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Bakan Pakdemirli açıklamasında, "Mersin'deki yangında şu ana kadar 1500 hektar alan zarar gördü. Olayla ilgisi olduğu şüphesiyle 4 kişi gözaltına alındı. Tek bir ağaca dair biz paha biçilemeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Mersin'de biraz önce İHA'mızı yönlendirdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Toplamda 57 yangına müdahale ettik. Yaban hayatı kayıplarından dolayı da son derece üzgünüz. Orman yangınlarına karşı çok dikkatli olmamızı, piknik alanları dışında ateş yakılmamasını son derece önemli olduğunu söylüyorum" dedi.




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI