Bugun...



Son ankette Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş, Erdoğan'a rakip oldu! Bir isim yarışı farklı kazandı

Son anketini Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yapan Metropol Araştırma, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı çıkardı. Ankette Erdoğan'a karşı sadece Kılıçdaroğlu kaybetti. İmamoğlu %0,9'luk farkla Erdoğan'ı geçerken, Yavaş ise yarışı %6,7'lik farkla önde bitirdi.

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2022 11:46

Son ankette Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş, Erdoğan'a rakip oldu! Bir isim yarışı farklı kazandı

Türkiye seçimlere doğru giderken araştırma şirketleri de anketlere hız verdi. Metropoll Araştırma son anketi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yaptı. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına, 6'lı masanın adayı olarak isimleri öne çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş çıkartıldı.

ERDOĞAN SADECE KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI ÜSTÜNLÜK SAĞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ankette sadece Kılıçdaroğlu'na karşı üstünlük sağladı, İmamoğlu ve Yavaş'a karşı ise kaybetti. Erdoğan kasım ayı anketinde yüzde %44,5 oy alırken, Kılıçdaroğlu ise %39,4 oy aldı. Erdoğan'ın da Kılıçdaroğlu'nun da oy oranları ekim ayına göre düşüş gösterdi.

İMAMOĞLU KÜÇÜK BİR FARKLA ÖNDE

Erdoğan-İmamoğlu yarışında ise aradaki fark %0,9 oldu. Erdoğan'ın oy oranı %42, İmamoğlu'nun oy oranı ise %42,9 olarak kaydedildi. Erdoğan'ın oy oranı yine ekim ayına göre düşüş gösterirken, İmamoğlu'nun oy oranı ise %0,5'lik bir yükseliş gösterdi.

YAVAŞ %6,7 FARK ATTI

Erdoğan-Yavaş yarışında ise arada dikkat çeken bir fark oluştu. Erdoğan %39,7, Yavaş ise %46,4 oy aldı. Bu yarışta da Erdoğan'ın oy oranı düşüş gösterdi. Yavaş'ın oy oranı ise İmamoğlu gibi %0,5 yükseldi.

izcihaberajansi.com Haberler.com




Kaynak: www.haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI