Bugun...



Son Dakika! Bakan Soylu: Artvin'deki sel felaketine patlayan barajın neden olduğu iddiaları doğru değil

Son dakika! Doğu Karadeniz'de etkili olan yağışlar Artvin'de hayatı felç etti. Evlerin sular altında kaldığı şehirde mahsur kalan vatandaşlar güçlükle kurtarıldı. Olay yerine giden Bakan Soylu, baraj patladığı iddialarına yanıt vererek, "İddialar gerçeği yansıtmıyor. Şu an için can kaybı yok, çalışmalar devam ediyor" sözlerine yer verdi.

facebook-paylas
Tarih: 22-07-2021 17:34

Son Dakika! Bakan Soylu: Artvin'deki sel felaketine patlayan barajın neden olduğu iddiaları doğru değil

Doğu Karadeniz'de etkili olan yağışlar Rize ve Artvin'de hayatı olumsuz etkiledi. Artvin'in Arhavi ilçesinde de etkili oluyor. İlçede bazı dereler taştı, köy yolları heyelan sonucu ulaşıma kapandı. Sel sularına bir kişinin kapılarak kaybolduğu belirtilirken, ilçede valilik tarafından kriz merkezi oluşturuldu. Arhavi Deresi'nin taşmasıyla şehir adeta göle döndü.

ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI

Arhavi ilçe merkezinin büyük bölümünde sokaklar, caddeler sularla kaplanırken, çok sayıda araç sular altında kaldı. Çay toplamak için çaylığa giden ve kayıp olduğu bildirilen şahsın kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldığı öğrenilirken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Arama kurtarma ekipleri ilçe merkezinde botlarla vatandaşların yardımına koşarken, mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri ve botlarla kurtarıldı.

"BARAJ PATLADI İDDİASI DOĞRU DEĞİL"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, son duruma ilişkin bilgi aldı. Vatandaşlara "Geçmiş olsun" dileklerini ileten Soylu, bir iş makinesine binerek su biriken sokak ve caddelerdeki durumu, ekiplerin çalışmalarını inceledi.

Sosyal medyada 'patlayan baraj sele neden oldu' iddialarıyla ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, "İddiaları gerçeği yansıtmıyor. Herhangi bir baraj yok, baraj patlaması da yok. Vatandaşımıza bunu ifade etmek istiyorum, çünkü geldiğimizde böyle bir endişe vardı bölgede. Şu an için bir can kaybımız yok, bu haber bizi çok sevindirdi. 1-2 tane yaralımız var. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Buradayız, bölge normal hale dönene kadar çalışmaların devam edecek. Tüm ekiplere de teşekkür ediyorum, çok hızlı bir şekilde hareket ettiler" sözlerine yer verdi.




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI