Bugun...



Üç bakanlıktan iş birliği protokolü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, “Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü” imzaladı.

facebook-paylas
Tarih: 21-06-2022 08:54

Üç bakanlıktan iş birliği protokolü

Bakan Soylu, okulların çevresini güvenli hale getirmek için önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Son 5 yılda bu güne kadar 328 bin defa okullarımızın çevresi kontrol edildi. 3.5 milyon insan okul çevresinde defalarca polisimiz ve güvenlik güçlerimiz tarafından okul aile birliği, okul müdürümüz ile irtibatlı şekilde kontrol edildi. 334 bin kez okul servis aracı kontrol edildi. Bunun 21 bininden daha fazlasına işlem uyguladık. Neticede etraftaki iş yerlerini 500 bin kez kontrol ettik” dedi.

Bakan Derya Yanık ise “Bir taraftan aktif yaşlanmayı diğer taraftan çocuklarımız ve gençlerimiz için o kadar iyi politikalar ve süreçler hazırlamalıyız ki bu genç nüfusun hayata hazırlandığında üretken, kabiliyetli, kendi potansiyelini gerçekleştirme gücünü yakalamış, Türkiye’nin gücünün farkında olan gençler olarak hayata katılmalarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Özer: Eğitim, milli güvenlik meselesidir

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimin milli güvenlik meselesi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bu ülke son 20 yıl içerisinde eğitime erişim sorununu çözdüğü gibi kız çocuklarının eğitime erişme sorununu da çözdü. Madde bağımlılığından internet bağımlılığına kadar hiçbir bağımlılığa feda edecek tek bir gencimiz yok. Hiçbir terör örgütüne teslim edecek, kaybedecek tek bir gencimiz yok. Gençlerimizi bağımlılıkla ilgili süreçlerde yalnız bıraktığımız zaman kaybetme riski çok fazla artıyor. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI