Bugun...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari ücrete temmuzda ara zam gündemimizde yok

Dün akşam yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete temmuz ayında yapılacak bir ara zammın gündemlerinde olmadığını söyledi. Emeklilerle ilgili de konuşan Işıkhan, temmuzda enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farkların aylıklara yansıtılacağını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 17-04-2024 15:05

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Asgari ücrete temmuzda ara zam gündemimizde yok

Küresel krizin etkisiyle Türkiye'de de son dönemde yükselen enflasyon hayat pahalılığını günden güne hissedilir duruma sokarken, asgari ücrete ara zam bekleyenlere kötü haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan verdi.

KABİNE SONRASI KONUŞTU

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan "Asgari ücrete ara zam gündemde yok" ifadelerini kullandı.

"ENFLASYON FARKI TEMMUZDA MŞLARA YANSITILACAK"

Milyonlarca emekliye de seslenen Bakan Işıkhan, en düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğunu hatırlatarak "Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak." ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERLE İLGİLİ YAPILACAK DÜZENLEMELER

Emekliler yılı kapsamında yapılacak düzenlemeler hakkında da konuşan Işıkhan, "Birçok bakanlık ve özel sektör kuruluşuyla protokollerimizi gerçekleştiriyoruz. Yavaş yavaş belirli bir noktaya geldik. Yakın zaman içerisinde bir lansman gerçekleştireceğiz. Somut bir şey olmadığı sürece paylaşmam çok etik olmaz diye düşünüyorum. Emeklilerimize ayrıcalık tanıyan onları destekleyecek psikolojik sosyal ve ekonomik anlamda refahını arttırmak için çalışacağız." dedi.

Haberler.com



Kaynak: Haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI