Bugun...



Kaymakam Korkmaz Çiçekli 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Beykoz İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli mesajında; şu ifadelere yer verdi.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2022 13:02

Kaymakam Korkmaz Çiçekli 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

“Tüm dünyada engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren, engelli vatandaşlarımızın, karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda toplumun bütün kesimlerinin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur.

Sosyal Devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan Türkiye Cumhuriyeti, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış, engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde çok büyük ilerlemeler sağlamıştır. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalar artarak devam etmektedir.

Her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle tüm engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, en içten saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”

 

Beykoz Kaymakamı

Esengül KORKMAZ ÇİÇEKLİ

izcihabrajansi.com

 

 




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI