Bugun...



Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlanıyor! Cem Yılmaz törende gözyaşlarına boğuldu

Cumartesi günü hayatı kaybeden Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenleniyor. Yıllardır Uğur ile sayısız projede yer alan Cem Yılmaz törende hüngür hüngür ağladı.

facebook-paylas
Tarih: 11-07-2023 12:09

Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlanıyor! Cem Yılmaz törende gözyaşlarına boğuldu

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyelerinden usta sanatçı Özkan Uğur, son yolculuğuna uğurlanıyor. AKM'de düzenlenen törene sanatçılar katılırken, Özkan Uğur'un tabutunun başına sanat hayatı boyunca yol arkadaşı olan gitarı konuldu. Usta sanatçı için şimdi Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenleniyor. Uğur'un ölümüyle yıkılan Cem Yılmaz törende gözyaşlarına boğuldu.

SANATÇILAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Tören başlamadan önce Uğur'un tabutu sahneye getirildi. Usta ismin sanat hayatı boyuncu yol arkadaşı olan gitarı da tabutunun yanına konuldu. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zafer Alagöz, Çağla Şikel, Yılmaz Erdoğan, Ozan Güven, Cem Yılmaz ve çok sayıda sanatçı katılıyor. Törende Özkan Uğur'la ilgili bir film de gösterildi. Salonda sanatçıların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Uğur'la ilgili videonun ardından herkes ayağa kalkıp alkışlarken Cem Yılmaz oturduğu yerde zor anlar yaşadı.

BAKAN ERSOY: BÖYLE SANATÇILARIN YERİNİ DOLDURMAK ÇOK GÜÇ

Törende Uğur gibi sanatçılara veda etmenin zor olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, "Hem müziğin efsanesi hem de ekranların, sinema perdesinin en doğal karakterlerinden biriydi. Geçmişte, günümüzde ve gelecekte de sanatçılarımıza örnek olacak çok değerli bir yetenekti. Böyle değerli sanatçıların yerini doldurmak maalesef çok güç oluyor. Başta değerli ailesi olmak üzere tüm sanatçılarımıza, yakın dostlarına sabırlar diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

FUAT GÜNER: HİÇBİR GÖZYAŞI ACISINI İÇİMİZDEN ATTIRAMAZ

MFÖ Grubu'nun üyelerinden Fuat Güner 52 yıllık dostuna veda ederken "Özkan bu salonda bulunan herkes için hatta ülkemizdeki herkes için çok önemli bir kayıp. Kimileri Özkan'ı MFÖ'nün Ö'sü olarak tanır, kimileri sahne sanatçısı, kimileri ise neşeli ve iyi kalpli bir ağabey olarak tanır. Ama benim için tam 52 yıllık dostum, iş ortağım. Hiçbir söz ve hiçbir gözyaşı onun acısını içimizden attıramaz Özkan'ım yeniden buluşmak üzere hoşça kal" dedi.

MAZHAR ALANSON DUYGULARINA HAKİM OLAMADI

Törende ayakta güçlükle duran ve gözyaşlarına hakim olamayan Mazhar Alanson ise şunları söyledi; "Özkan'ım şu anda burada olduğunu hissediyorum. Konuşma hazırlayamadım ama 2-3 gündür halimiz darmaduman. Meşhur lafları vardır. 3'ümüz kimsenin anlamamasını istediğimiz konuyu kuş diliyle konuşurduk. Bunu herkes biliyor. Biz yakınları zaten biliyoruz. Özkancım herhalde sen de hissediyordun. Bu kadar sevildiğini herhalde sen de bilmiyordun. Meğer bütün Türkiye severmiş. Tanıyan tanımayan herkes herkes. Biz nasıl unutacağız. Ne yapacağız çaresiz. Başka bir şey söylemek istemiyorum. Yalnız gitmeden önce bir şey söylemek istiyorum . Ele güne karşı yapayalnız böyle de bırakılmaz ki."

ACILI EVLATTAN VEDA

Sahneye annesiyle birlikte çıkan Alişan Uğur ise babasına veda ederken "Özkan Uğur annemin 41 yıllık aşkı, hayat arkadaşı ve benim sevgili babam. O bizim 3 kişilik ailemizin temeliydi. Birbirimize çok güldük, eleştirdik. Kimi zaman kızdık ama kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdik birbirimizi. Şimdi görüyoruz ki çocuk genç, herkesin bizim tahminlerimizin katbekat sevgilisiymiş. Babam kim olduğuna bakmadan çevresine saçtığı iyiliği, çalışkanlığı, yeteneğiyle gelmiş geçmiş çok nadir insanlardan biriydi. Herkesin birbiriyle iyi olmasını isterdi. Kendine has müziği, doğaçlamaları ve mükemmel oyunculuğuyla gönüllere taht kurdu. Türkiye'nin hafızasına kazındı. Hayatını son yıllarda ilerleyen hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. Hastalığının en zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Artık onun gitar çalışını, uyanınca sesini açmak için yaptığı Özkanca egzersizlerini kahkahalarını ve eleştirilerini duyamayacak olmak, daha doğrusu ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici. Ailesi olarak derin üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmez. Zaman bizim için durdu, boşlukta yüzüyoruz adeta. Hep içimizde yanımızda olacaksın" ifadelerini kullandı.

Özkan Uğur, Taksim Camii'nde kılınacak cenaze namazının arından ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

izcihaberajansi.com Haberler.com



Kaynak: www.haberler.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER MAGAZİN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI