Bugun...



Yüksek yargıda seçim maratonu başladı: Yargıtay Başkanlığı için 5 aday yarışıyor

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi bugün sona eriyor. Başkanlık için, mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal, Yargıtay 1. Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak yarışacak.

facebook-paylas
Tarih: 25-03-2024 14:17

Yüksek yargıda seçim maratonu başladı: Yargıtay Başkanlığı için 5 aday yarışıyor

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle başkanlık seçimi bugün gerçekleştirilecek. Yarışta mevcut başkan Akarca dahil 5 aday yer alıyor.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca

348 YARGITAY ÜYESİ SANDIK BAŞINA GİDECEK

24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığı'na seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi bugün itibariyle doluyor. Bu kapsamda, Yüksek Mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak başkanını belirlemek için Yargıtayın 348 üyesi, bugün sandığa gidiyor. Akarca dahil Yargıtay üyelerinin her biri başkan adayı olabilecek. Adayların, seçilmek için 175 üyenin oyunu alması gerekecek.

SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANAMAZSA SEÇİMLERE DEVAM EDİLECEK

Hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması halinde seçimlere devam edilecek. Dördüncü ve beşinci oylamalarda da salt çoğunluk sağlanamaması halinde yeniden adaylık başvurusunda bulunanlarla seçimler tekrarlanacak. Bu seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekecek.

BAŞKANLIK SEÇİMİNDE 5 ADAY YARIŞACAK

Başkanlık için, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, 12. Hukuk Dairesi Başkanı Ayhan Tuncal, Yargıtay 1. Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Adem Albayrak yarışacak. Oylama ise saat 08.00'de başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı



Kaynak: İHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI