Bugun...



20 bin lirayı bastır taksitle tez yazdır

Yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenlere parayla tez yazanlar bir türlü engellenemiyor. Alana göre değişse de ortalama 20 bin TL’ye tez yazdırmak mümkün. Hatta isteyenlere taksit imkanı bile sağlıyorlar!

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2022 09:26

20 bin lirayı bastır taksitle tez yazdır

Türkiye’de akademi dünyasının en ciddi sorunlarından biri olan ‘parayla tez yazdırma’ dolandırıcılığı ve bu durum ne yazık ki yıllardır devam ediyor. Para karşılığında tez hazırlayan ve hazırlatan şüpheliler hakkında işlem yapılsa da, bu durumun önüne bir türlü geçilmiyor. Yüksek lisans ve doktora yapmak isteyenler, parasını verip tez yazdırabiliyor. Alana, konuya göre değişmekle birlikte ortalama 20 bin TL’ye tez yazdırmak mümkün.

Yüzde 100 garantiliymiş!

Akademik danışmanlık adıyla hizmet veren şirketler arasında taksit yapanlar bile var. Hatta görüştüğümüz tez hazırlayan kişi ya da şirketler, tez kabulü için yüzde 100 garanti dahi veriyor. O şirketlerden ikisiyle temasa geçip Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans tezi siparişi verdik. Şirketleri Google arama motoruna, ‘Tez’, ‘Tez hazırlama’ kelimelerini yazarak bulduk.

Tezle ilgili arama sonuçlarından “Akademik Danışmanlık Merkezi - Özgünlük Garantili Tez”, “Akademik Tez Danışmanlığı- Yüzde 100 Onay Garantisi”, “7/24 Akademik Danışmanlık - Tez Danışmanlığı” gibi onlarca reklam çıktı. Biz de karşımıza çıkan bu reklamlarda yer alan iletişim bilgileriyle ‘tez danışma merkezi’ olarak lanse edilen bazı şirketlerle temasa geçtik.

İletişime geçtiğimiz ve adının Bestegül olduğunu söyleyen kişiye yüksek lisans tezi yazdırmak istediğimiz söyledik. Telefonun ucundaki kişi, hangi bölümle ilgili tez hazırlanacağı bilgisini istedi. Sosyoloji Bölümü ve ‘Suriyeli göçmenlerin Türkiye’deki entegrasyonunda İslamiyet’in rolü’ ve ‘Türkiye’deki mültecilerin iş gücü piyasasına etkisi’ başlıklarıyla tez hazırlamaya ihtiyaç duyduğumuzu söyleyince, bu kez de ‘Tezde herhangi bir anket uygulanacak mı’ sorusuyla karşı karşıya kaldık. Tezin ayrıntılarıyla ilgili konuşmanın devamında da son teslim tarihi bilgisi istendi. Gelecek Ocak ayında teslim edilmesini isteyince Bestegül hanım, ‘O tarihte teslim mümkün değil, çünkü çok yoğunuz. Zaten yetiştirsek de, bu kadar sürde çok iyi bir tez olmayacaktır ama isterseniz farklı firmalar sizi yönlendirebilirim’ dedi.

Ortalama 20 bin lira

Yüksek lisans tezinin ortalama 20 bin TL civarında yazılabileceğini anlatan Bestegül hanımla, ‘Tezde herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım’ endişesini paylaşınca aldığım yanıt ise şöyle oldu: “Hoca gerekli araştırmaları yapacak. Siz de, istediğiniz noktada yardımcı olabilirsiniz. Ama geçme garantisi hiçbir firma veremez.”

Bunun ardından Google’da ‘yüzde yüz onay garantili’ diye reklam yapan tez kuruluşunu aradık. Adının Enise olduğunu söyleyen görevli, tez konumuzu ve kaç sayfa istediğimizi, Whatsapp’tan iletmemizi ve bilgileri hocalara ileteceğini ve ona göre fiyat bilgisi vereceğini söyledi. İki tez konusunu yazdıktan sonra telefonuma gelen mesaj şöyleydi: “Belirttiğiniz detaylar üzerine gerekli tüm araştırmaları tamamladık. Sizlere sunabileceğimiz her şey hazır teklifimiz, her bir çalışmanız için 10 bin TL olacaktır. Sizin hiçbir müdahalenize gerek kalmadan yazarımız tarafından titizlikle tamamlanacak olup “anahtar teslim” size teslim edilecektir.” 

izcihaberajansi.com



Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI