Bugun...



40 bin liraya mal etti tepedeki evine bulduğu çözüm herkesi şaşırttı

Sinop’ta yürüme güçlüğü çeken Asım Demirkol (88), yıllar önce sarp arazisine inşa ettiği evine 50 basamaklı merdivenlerden rahatça inip çıkamayınca ilginç bir çözüm yolu buldu.

facebook-paylas
Tarih: 14-08-2022 14:08

40 bin liraya mal etti tepedeki evine bulduğu çözüm herkesi şaşırttı

Bostancılı Mahallesi’nde yaşayan ve yürüme güçlüğü çeken Asım Demirkol, evine rahatça inip çıkamayınca farklı bir çözüm yolu buldu.

Demirkol, eşi ve misafirlerin eve kolay inip çıkabilmeleri için eğimli arazisine 30 metre uzunluğunda raylı sistem döşetti. Demirkol, sarp arazideki evine, elektrikli motorla çalışan, ray üzerinde hareket eden kabinle ulaşım sağlamaya başladı. Demirkol, eğimli araziden geçerek 1 dakikalık yolculukla tepedeki evine inip çıkıyor. Yük de taşınabilen raylı sistemi eve gelen misafirler de kullanıyor.

‘BU SİSTEM BANA GÜÇ VE KUVVET VERİYOR’

Sistemi 40 bin liraya mal ettiğini anlatan Demirkol, “50 merdiven var burada. Çıkamadığımız zaman oluyor. Netice itibariyle bu sistem bana güç ve kuvvet veriyor. Yaşama gücü veriyor. Daha önce Ankara’da araştırma yaptım. Asansör şirketlerine baktım. Eşya taşıyorlardı. Benim de aklıma öyle geldi. 'Biz de böyle bir şey yapsak nasıl olur' diye düşündüm. Öyle başladık bu işe. Onlardan ilham aldık. Sonra ustaları getirdim ve onlardan bilgi aldım. Netice itibariyle bugünkü durumu sağladık. Şimdi rahatız. Bu sistem olmasa beni yukarı kadar kim taşır? Buralarda kimse yok. Aşağıda kalırım. Çok şükür bana bu sistem bir güvence” dedi.

izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

www.izcihaberajansi.com


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI