|
Tweet |
CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Demirören Haber Ajansı Bartın Muhabiri Ayhan Acar konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:
"14 gün önce maden ocağındaki grizu patlaması sonrası 41 madenci hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında çok yönlü devam etmekteydi. Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak öncülüğünde yürütülüyordu. Az önce Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı bir açıklama yaparak 25 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verildiğini ve bunlarla işlemlerini halen devam ettiğini açıkladı. Şu anda gözaltı işlemlerini bekliyoruz"
22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı’nın maden faciasıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında polis ekipleri, 22 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir ile yöneticilerin de bulunduğu öğrenilirken, 3 kişinin ise gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI
Ayrıca Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
"Bartın ili Amasra ilçesinde faaliyet gösteren Amasra Türkiye Taşkömürü Maden İşletmesinde 14.10.2022 tarihinde, saat 18:15 sularında meydana gelen maden kazası olayına ilişkin olarak mülhakatımız Amasra Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında;
25 şüphelinin gözaltına alınmasına karar verilmiştir. Amasra Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda, Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltı işlemleri devam etmektedir. Olayla ilgili soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir"
Bartın'da maden faciası! Kurtarılan işçiler konuştu: Her yer karanlığa gömüldü!Haberi Görüntüle izcihaberajansi.com