Bugun...



Bilim Kurulu bugün mü toplanıyor, saat kaçta? Bakan Koca'dan son dakika maske yasağı açıklaması

Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılacak mı? Geçen hafta Çarşamba günü yapılması beklenen Bilim Kurulu Toplantısı bu haftaya ertelenmişti. Gözler Bakan Koca'nın açıklamalarında. Maske zorunluluğu kalkacak mı merak konusu.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2022 09:39

Bilim Kurulu bugün mü toplanıyor, saat kaçta? Bakan Koca'dan son dakika maske yasağı açıklaması

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı ne zaman yapılacak? 23 Şubat tarihinde yapılması beklenen Bilim Kurulu toplantısının bu haftaya ertelendiği duyurulmuştu.

BİLİM KURULU TOPLANTISI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "23 Şubat 2022 Çarşamba günü yapılması planlanan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ile Covid-19 pandemisiyle mücadele ve kısıtlamaların yeniden değerlendirilmesi konulu basın açıklaması, 1 Mart 2022 Salı gününe ertelenmiştir" ifadelerine yer vermişti.

Bakan Koca bugün yaptığı açıklamasında, "Koronavirüs Bilim Kurulu yarın, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanıyor. Yarın saat 18.00'da bir açıklama ile huzurlarınızda olacağım. Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. Buluşmak üzere." dedi.

Bilim Kurulu Toplantısı 2 Mart Çarşamba günü gerçekleşecek.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKACAK MI?

Bakan Koca son Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada bu haftayı işaret etmişti.

Bakan Koca, bazı Avrupa ülkelerinde koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmasına ilişkin de "Gelecek hafta tüm basın mensuplarını çağırarak düzenleyeceğimiz toplantıda, koronavirüsle mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra ne olacağını daha net ifade edeceğiz. Toplantıya maskenin ne zaman çıkacağı ve test konuları da dahil olacak" diye konuştu.

Bakan Koca, ayrıca koronavirüsle mücadelede yeni ilaca başladıklarını belirterek, "Yerlileştirdiğimiz Molnupiravir’i piyasaya dağıttık. Yaklaşık 700 dolar olan ilacı, 70'te 1 maliyete indirerek piyasaya verdik. Dünyada yaygın kullanılan ilacı hızla yerlileştirip piyasaya vermiş olduk. Biz genelde 65 üstü olanlara bu ilacı veriyoruz" dedi. izcihaberajansi.com




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI