Bugun...



Çocuklarda trafik bilinci için protokol

Çocuklarda trafik bilincinin geliştirilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Türkiye genelinde de “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla trafikte yaya önceliğine dikkat çekildi.

facebook-paylas
Tarih: 30-09-2022 08:13

Çocuklarda trafik bilinci için protokol

Türkiye genelinde “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla trafikte yaya önceliğine dikkat çekildi. Ankara’da düzenlenen programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de katıldı. Yenimahalle ilçesindeki Afşin Bey İlkokulu’ndan programa katılan iki bakan, trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak, yaya ve okul geçitlerinde sürücülerin uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak ve bu bölgelerde yayalara ilk geçiş hakkının verilerek sürücüler üzerinde doğru davranış modelinin geliştirilmesi konusunda öğrencilerle sohbet etti.

Hedef 5 milyon çocuk

Sonrasında Mobil Trafik Eğitim Tırı’na geçen iki bakan, burada TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın da katılımıyla İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü arasındaki “Öğrencilerde Trafik Bilincinin Geliştirmesi İş Birliği Protokolü”nü imzaladı. Soylu törendeki konuşmasında, Türkiye’de 178 çocuk eğitim parkında toplam 168 bin çocuğa trafik eğitimi verdiklerini, yıl sonu hedeflerinin ise 5 milyon çocuğa ulaşmak olduğunu söyledi. Türkiye’nin en kalıcı ve beşerî sermayesinin insan kaynağı olduğunu belirten Özer, şunları söyledi: “Okullarımızda, özellikle temel eğitim okullarında, trafik bilincinin giderek artması, trafikte; güvenlik trafik veya trafiğinin güvenliğinin bilincinin artırılması, farkındalığının artırılması ile çok kapsamlı bir iş birliği yapacağız. İnanıyorum ki bizim eğitim sistemimizdeki ölçeğimizi göz önüne aldığımız zaman, 19 milyon öğrencinin olduğu bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. Bu proje 81 ilde 921 ilçemizde hızla yayılacak. Bizim eğitim sistemindeki ‘Trafik Güvenliği’ dersine ilave olarak, bu eğitimlerle; çocuklarımız, gençlerimiz, çok daha bilinçli bir şekilde insan yaşamını uzatan davranışlarını pekiştirerek, hayata daha pozitif bakacaklar.”

 

izcihaberajansi.com



Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI