Malatya'da süren artçı depremler nedeniyle hafif hasar alan evlerine bile giremeyen vatandaşlar, mahallerindeki camilere sığındı. 2 hafta önce doğum yaptığını belirten Duygu Bozan (24), "Evimiz hafif hasarlı ama içeri girmeye korkuyoruz. Kızımı camide büyütüyorum" dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da çok sayıda bina yerle bir oldu; ayakta kalanların çoğu ise hasar gördü. Evleri yıkılanlar konteyner ya da çadırlarda kalırken, oturdukları bina hafif hasar alanlar da içeri giremiyor.
2
Bölgede süren artçılar nedeniyle evlerine giremeyenler, mahallerindeki camilere sığındı.
3
Başharık Mahallesi'nde oturan Burak Meşe, her camide 30-40 ailenin kaldığını belirterek, "Depremler devam ediyor. Evlerimizde kısmi hasar var. Yine de girmeye korkuyoruz, mecburen camide kalıyoruz.
4
Genelde burada kalanlar; mahalle sakini, tanıdığımız eş, dost. Evlerimiz de gözetimimiz altında. Yapacak bir şeyimiz yok, akşama kadar buradayız. Kızılay, sabah, öğle, akşam yemeğimizi gönderiyor. Depremler durursa evlerimize geçeceğiz" dedi.
5
'2 HAFTA ÖNCE DOĞAN KIZIMI CAMİDE BÜYÜTÜYORUM'
Deprem felaketinin ilk gününden itibaren camide kaldıklarını belirten 2 çocuk annesi Duygu Bozan, "Evimiz hafif hasarlı ama içeri girmeye korkuyoruz. Depremden hemen sonra yerleştiğimiz camide komşularla güvendeyiz. Eşim bir markette çalışıyor; 2 kızımla gündüz buradayız, akşam eşim de yanımıza geliyor.
6
2 hafta önce hastanede doğum yaptım. Meva'yı, kızımı camide büyütüyorum. Umarım, bu kötü günler tez zamanda geride kalır" diye konuştu.