Bugun...



Hem kaçak yaptılar hem de dava açtılar

Kaçak yapılaşma ile mücadele eden Çevre Bakanlığı, kanuna aykırı hareket edenler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirirken ilginç bir gerçek de ortaya çıktı. Kaçak yapı sahiplerinin üst üste açtıkları davalarda takipsizlik kararı verildiği öğrenildi.

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2022 09:39

Hem kaçak yaptılar hem de dava açtılar

Kaçak yapılaşma ile mücadele edilen İkizdere’deki ihlaller TBMM gündemine taşındı. Milliyet’in edindiği bilgiye göre B.C. adlı vatandaş TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak İkizdere’ye Gölyayla Köyü’nde çevre koruma imar planına aykırı yapılaşma olduğu “doğa katliamı” yapıldığı yönünde şikayette bulundu. Bölgede artık çok katlı betonarme kaçak binaların yapılmaya başlandığını ve doğaya zarar verildiğini dile getiren B.C., “Çevreye acımasızca verilen zararı önleyin. Bu doğa katliamını durdurun” çağrısı yaptı.

TEK TEK TESPİT EDİLDİ

Dilekçe Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, konuyu Bakanlığa ileterek, bu alanda neler yapıldığını sordu ve gelinen aşama hakkında bilgi verilmesini istedi. Bakanlığın gönderdiği resmi yanıtta, doğa ve çevreye zarar veren yapıların tek tek tespit edildiği aktarılarak, şunlar kaydedildi: “Söz konusu alandaki izinsiz kaçak yapılar ile ilgili olay yeri görgü tutanakları İkizdere İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gönderilmiş olup bildirilen izinsiz fiziki ve inşai müdahalelerle ilgili hazırlanan rapor ve dosyalar Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’nda değerlendirmek üzere Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulmuştur.” Bakanlık, kaçak yapılara ilişkin kurulan komisyon ve alınan kararlara dayanarak, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu”na aykırı harekete edenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu da bildirdi.

BÜYÜK PİŞKİNLİK

Bakanlığın Meclis’e gönderdiği yazı, kaçak yapı yapanların pişkinliğini de gözler önüne serdi. Bakanlık, suç duyurusuyla birlikte izinsiz kaçak yapı yapanların üst üste dava açtıklarını bildirdi. Birçok davanın halen devam ettiği aktarılan yazıda, şu ana kadar iki davanın devlet lehine takipsizlikle sonuçlandığını kaydedildi.

Rize Valiliği ise tüm devlet kurumlarının kaçak yapılarla var gücüyle mücadele ettiğini ifade etti. izcihaberajansi.com




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI