Bugun...



İran istihbaratına çalışan çete çökertildi

İran istihbaratının Türkiye’de bulunan muhalif isimleri kaçırmasına aracılık eden çete, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün operasyonuyla çökertildi.

facebook-paylas
Tarih: 12-02-2022 13:05

İran istihbaratına çalışan çete çökertildi

By Sağlam Savunma şirketinin sahibi İhsan Sağlam ile yanında çalıştırdığı İran vatandaşı Morteza Soltan Sanjarı’nin, İran istihbaratı adına faaliyet gösteren Seyedmehdi Hosseını ve Ali Ghahramanıhajıabad’dan talimatlar aldığı öğrenildi. İranlı muhaliflerin kaçırılması için Sağlam ve ekibine 150 bin dolar ödendiği ortaya çıktı.

1 milyon dolarlık görev

Çetenin İran istihbaratına teslim ettiği isimlerden biri İran Nizami Ordusu’nda görevli Albay Mashali Fırouzı/Yaghoub Hafız oldu. Denizli’de yaşayan Hafız ve ailesi 17 Şubat 2019’da İranlı istihbaratçılara teslim edildi. İran Deniz Kuvvetleri’nde görev yaparken Türkiye’ye kaçan M.R.’nin de İran’a getirilmesi için 1 milyon dolar vaat edilerek aynı çeteye talimat verildi. Ancak, M.R.’nin çetenin planından şüphelenmesi üzerine kaçırma girişimi sonlandırıldı.

Son plan MİT’e takıldı

Çete son olarak Zonguldak’ta yaşayan İranlı S.G.’nin kaçırılması için eski TSK mensubu Kamil Taşçı’yı görevlendirdi. Ancak MİT, çetenin kaçırma planlarını tespit etti. İstanbul TEM Şube Müdürlüğü ile bilgilerin paylaşılmasının ardından 2 İran vatandaşı ve 12 Türk vatandaşı gözaltına alındı. 3 İran vatandaşı için de arama kararı çıkartıldı. 14 kişi, 9 Şubat’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi. izcihaberajansi.com




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI