|
Tweet |
Binanın çöktüğünü gören vatandaşlar durumu 112 ekiplerine bildirdi. İhbarla gelen görevliler bölgede güvenlik önlemi alırken, AFAD ekipleri de enkaz altında arama-kurtarma çalışması başlattı. Enkazda kalan olup olmadığı kontrol ediliyor.
Konu hakkında açıklama yapan Malatya Valisi Hulusi Şahin, içinde kimsenin olmadığına dair bilgilerin olduğunu söyledi. Tedbiren arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Şahin, "Bina ağır hasarlı olduğu için boşaltılmış ve içinde kimse olmadığı yönünde bilgilerimiz var. Kendiliğinden yıkıldı. Biz bu durumlara yönelik 400 kadar arama kurtarma ekibini muhafaza ediyorduk zaten. Ekiplerimiz şu an çalışmalarını sürdürüyor." dedi.
Vatandaşların ağır hasarlı binalara girmemesini isteyen Vali Şahin, "Hiçbir sebeple ağır hasarlı binalara girmeyin. Bu husus ikinci bir emre kadar valilik tarafından ilan edilmişti. Bu durumda bu kararın ne kadar doğru olduğunu gösterdi." ifadelerini kullandı.
Son 1 Saatte Meydana Gelen Artçı Sarsıntılar
izcihaberajansi.com DHA