Bugun...



MİT’ten PKK’ya Suriye’de darbe

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), sınır ötesinde başarılı bir operasyona daha imza attı. PKK/KCK terör örgütünün “Ateşin Çocukları İnisiyatifi” sorumlusu “Şilan Emgihan” kod adlı Sabah Oğur, Suriye’nin Halep kentinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2022 09:26

MİT’ten PKK’ya Suriye’de darbe

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK/KCK-PYD/YPG’nin üst düzey kadrolarının etkisiz hale getirilmesi için Suriye ve Irak’taki örgüt mensupları yakın takibe alındı. Türkiye, Irak ve Suriye’de sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği, eylemlerde yer aldığı ayrıca örgütün Türkiye’deki orman yangını eylemlerini gerçekleştiren “ateşin çocukları” yapılanmasında sözde sorumlu düzeyde çalışmalar yürüterek örgüte yeni kadrolar kazandırdığı belirlenen ve İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride bulunan “Şilan Emgihan” kod adlı Sabah Oğur’un, Irak’tan Suriye’ye geçtiği tespit edildi.

‘İntikamı alındı’

PKK/KCK Başkanlık Konseyi’ne bağlı gençlik topluluğu yönetiminde de yer aldığı belirtilen Oğur’un tam konumunun Halep’in Şeyh Maksut bölgesi olduğunun belirlenmesi üzerine harekete geçen MİT, düzenlediği operasyon ile Oğur’u etkisiz hale getirdi. Operasyon için “Mersin Mezitli’deki terör saldırısının intikamı alındı” yorumları yapılırken, Sabah Oğur’un kardeşi PKK/KCK-PYD/YPG mensubu Zahra Oğur’un da 2010 yılında etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

izcihaberajansi.com



Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI