Bugun...



Selahattin Beyazıt kaç yaşındaydı?

Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, yaşamını yitirdi. Beyaz'ın acı haberi sonrasında yaşamı ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Peki Selahattin Beyazıt kimdir, neden öldü?

facebook-paylas
Tarih: 21-01-2022 11:24

Selahattin Beyazıt kaç yaşındaydı?

Selahattin Beyazıt'ın acı haberi gündeme geldi. Galatasaray'ın eski başkanı Selahattin Beyazıt hayatını kaybetti. Galatasaray'da 2 dönem başkanlık yapan Beyazıt ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki Selahattin Beyazıt kimdir?

SELAHATTİN BEYAZIT KİMDİR?

Selahattin Beyazıt, 5 Temmuz 1931'de doğdu.

1976 yılında gelir vergisi rekortmenleri arasında üçüncü sırada yer alan Selahattin Beyazıt’ı aslında Türkiye’nin en büyük sanayicilerinden biri. Metal, toprak, otomotiv sanayinin yanı sıra, armatörlük de yapıyor. Oyuncak perakendecisi Toyiki'lerin de sahibi olan Murat Beyazıt'ın da babasıdır.

Galatasaray'da 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında başkanlık görevi yapmıştır. Bu döneminde futbol takımı 9 kupa (Lig Şampiyonluğu-3, TSYD Kupası-2, Federasyon Kupası-2, Cumhurbaşkanlığı Kupası-2) kazandı. Galatasaray Spor Kulübü'ne Riva Arazisini kazandırmıştır. İngiltere'den Brian Birch'ü Teknik direktör olarak getirdi. Takımı 2 yıl şampiyon yaptı.

Hasnun Galip'teki kulüp binasını yıktırıp yerine modern bir bina yaptırdı. Galatasaray Üniversitesi'nin iki yakası arasındaki bağı sağlayan alt geçide adı verilmiştir. izcihabrajansi.com




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI