Bugun...



Yılbaşında kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair 5 günlük hava durumu tahminlerini yayınladı. Yurt genelinde hava sıcaklığı, 1 ila 3 derece artacak. Sıcaklıkların ardından yarın itibarıyla yağış geleceği tahmin ediliyor.  Peki yıl başında hava nasıl olacak? İstanbul'a kar yağacak mı? İşte yurt geneli için hava durumu raporu...

facebook-paylas
Tarih: 27-12-2021 09:41

Yılbaşında kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son uyarılara göre, hava sıcaklığının hafta boyunca Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini bildirildi.

GÖKÇEADA VE BOZCDA'YA TÜM FERİBOT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

 Çanakkale’de olumsuz hava koşulları nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması planlanan tüm tarifeli feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Kuzey Ege Denizi'nde olumsuz hava şartları nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması planlanan tüm tarifeli feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir ve Lapseki-Gelibolu hatlarındaki tarifeli feribot seferleri ise yapılıyor.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Balıkesir'in batı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklenmektedir.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege kıyılarının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin'in batı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 8

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 15

İzmir: Çok bulutlu, batı kesimleri sağanak yağışlı 19

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 15

Antalya: Çok bulutlu, doğu ilçeleri sağanak yağışlı 18

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 17

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 17

Erzurum: Az bulutlu 2

YILBAŞINDA KAR YAĞACAK MI?

Anadolu'nun iç kesimlerinde etkili olan kar yağışı, 1 Ocak'ta doğu kesimlerde de etkisini gösterecek. Batı kesimlerde ise kar yağışı yerine yağmur bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere batı kesimlerde ise kar yağışı yerine yağmurlu bir hava bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Güney Ege kıyıları, Antalya’nın doğusu, Mersin'in batısı ile Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Kırklareli Yağmurlu Balıkesir de kuvvetli. Sıcaklık artamaya devam ediyor. Ortalamanın 4-5 C üzerinde.  Çarşamba yağmur alanını genişletecek ve şiddetlenecek” dedi.




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI