Bugun...



Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı yeni provokasyon! Adaları ziyaret edip "Pazarlık konusu etmeyiz" resti çekti

Türkiye ve Yunanistan arasında Ege'deki gerginlik sürerken, Yunan tarafından yeni bir provokasyon geldi. Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias'ın, Ege Denizi'nde gayri askeri statüdedeki Adalar'ı ziyaret ederek, "Ulusal egemenlik meseleleri pazarlık konusu olamaz" ifadelerini kullandı. Hardalias'ın bu sözleri Adalar'daki silahları geri çekmeyeceklerine yorulurken, "Kriz daha da tırmanacak" değerlendirmesi yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 29-09-2022 09:30

Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı yeni provokasyon! Adaları ziyaret edip

Ege Denizi'nde Türkiye'ye karşı provokatif faaliyetlerini sürdüren Yunanistan'dan ilişkileri gerecek hamleler gelmeye devam ediyor.

ADALAR'DA DENETİM YAPTI

Cumhuriyet'tin haberine göre Yunanistan Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias'ın, Ege Denizi'nde gayri askeri statüde ve Egemenliği Antlaşmalarla Yunanistan'a Devredilmeyen Ada, Adacık ve Kayalıklar (EGAYDK) kapsamında yer alan 10 adaya iki günlük gezi turuna çıktığı bildirildi.

Nikos Hardalias, gayri askeri statüde yer alan Batnoz, Ahikerya, İleryöz, İlipsi, İncirli, İleki, Herke, Çoban ve İstanbulya adaları ile EGAYDK kapsamında yer alan Hurşit Adası'ndaki konuşlu askeri birimleri ziyaret etti.

"ULUSAL EGEMENLİK KONULARI PAZARLIK OLMAZ"

Hardalias, Türkiye'ye yönelik üstü kapalı mesaj göndererek, "Mesajımız açıktır: Yunanistan, uluslararası hukuk kapsamında iş birliği ve saygı içinde iyi komşuluk ilişkileri arıyor" dedi.

Hardalias, Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz ve çevresinde "barış ve istikrar için bir güç" olduğunu savunarak, "Caydırıcı gücümüzü güçlendirme meseleleri ile ulusal egemenlik meseleleri pazarlık konusu olamaz!" ifadelerini kullandı.

izcihaberajansi.com



Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI