Bugun...



14 ‘mavi’ ilde coşku var

65 yaş üstü ve 20 yaş altı arkadaşlarına kavuştu.

facebook-paylas
Tarih: 03-03-2021 11:50

14 ‘mavi’ ilde coşku var

 

Koronavirüs risk haritasında mavi renkli iller listesinde yer alan Uşak, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da dün yeni sürecin başlamasıyla normalleşme hareketliliği yaşandı. Kafe, pastane ve restoranlar müşteri kabulüne başlarken kısıtlamaları kalkan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar da dışarı çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

ŞIRNAK: Risk haritasında yüz binde 2.29 oranla listesinin ilk sırasına yerleşen kentte uzun bir aradan sonra kısıtlama olmadan çıktığını söyleyen İhsan Eren (75), “Bu durum iyi ama tedbiri gevşetmemek lazım” dedi. 20 yaş altı kişiler için kısıtlamanın kaldırılmasını arkadaşlarıyla basketbol oynayarak kutlayan Bedirhan Bedirhanoğlu ise “Evde daralıp sıkılıyordum. Yasaklar kaldırılınca mutlu olduk” diye konuştu.

BATMAN: Mavi listede yer almanın sevincini yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlar meydanları doldururken, 20 yaş altı gençler ise arkadaşlarıyla buluşarak hasret giderdi.

DİYARBAKIR: Haritada mavi rengi gören Diyarbakırlılar işletmelere akın etti. 20 yaş altı gençlerin akın ettiği kafe ve restoranlarda esnafın yüzü güldü. Kıraathane işleten Fahri Ateş, “Bu süreç iyi oldu. Müşterilerimize pet bardakta çay veriyoruz. Cam bardaktan isteyenler de var. Her partiden sonra çamaşır suyuna koyuyoruz” dedi.

HAKKARİ: İş yerlerini açan esnaf, belirlenen kurallara göre müşterilerini ağırladı. Kısıtlamaların  kalkmasıyla 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişiler de sokağa çıkmaya başladı. Esnaf Cemal Aşkan, “İşlerimizin tekrar eski rayına oturması için çaba göstereceğiz" dedi.




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI