Bugun...



28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

28’inci Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinde, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin son şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding ile Kadınlar Türkiye Kupası’nın son şampiyonu ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi karşı karşıya geldi. Müsabakayı ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi 84-78 kazanarak Cumhurbaşkanlığı kupasını müzesine götürdü.

facebook-paylas
Tarih: 29-12-2022 07:24

28. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi

Karşılaşmaya Fenerbahçe Alagöz Holding Emma ve Alina’nın isabetleri ile etkili başladı. Peş peşe sayılar bulan Fenerbahçe Alagöz Holding, ilk molaya 15-11 önde girdi. Pota altındaki etkili oyununu ve orta mesafe şutlarındaki isabetini sürdüren Fenerbahçe Alagöz Holding, ilk periyotu 23-18 önde kapattı. 2'nci periyotta daha etkili bir oyun ortaya koyan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, aldığı savunma ve hücum ribaundlarının etkisiyle durumu 25-25’e getirdi. Ancak Fenerbahçe Alagöz Holding, vites yükselterek Iagubova’nın etkili oyunu ve üst üste elde ettiği sayılarla durumu 32-27’ye getirdi. Fenerbahçe Alagöz Holding ilk yarıyı 42-39 önde kapattı. 3’üncü çeyrekte etkili bir oyu ortaya koyan ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, orta mesafe suçlarındaki başarısıyla oyuna ağırlığını koydu ve 3’üncü çeyreği 58-56 önde kapattı. 4’üncü çeyrekte de üstün oyununu sürdüren ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, karşılaşmayı 84-78 kazanarak Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.

 
 

BAKAN KASAPOĞLU DA MÜSABAKI TAKİP ETTİ

Öte yandan Fenerbahçe Alagöz Holding ile ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi arasında oynanan müsabakayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da takip etti.

SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Karabilen, Nazlı Cisil Güngör, Münevver Özemre

FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG: Olcay Çakır Turgut 10, Alperi Onar 5, Emma Meesseman 12, Kayla Mcbride 26, Alina Iagupova 13, Merve Aydın 4, Kiah Stokes 8, İdil Saçalır

ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ: Chelsea Gray 19, Kuanitra Holingsvorth 16, Tiffany Hayes 13, Asena Yalçın 7, Esra Ural Topuz 2, Gamze Takmaz 8, Gökşen Fitik 5, Özge Yavaş 5, Sinem Ataş 9

1'İNCİ PERİYOT: 23-18

DEVRE: 42-39

3'ÜNCÜ PERİYOT: 56-58

 

İzcihaberajansi.com

DHA

 




Kaynak: DHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI