
Türkiye 2 yeni sondaj gemisi daha aldı. İlk gemi yurda ulaştı ve Taşucu Limanı’na demirledi. Türk Bayrağı ve ay-yıldız eklenecek gemi, kırmızı beyaza boyanacak ve Akdeniz’e açılacak. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, ‘’Yeni gemimiz Akdeniz’deki operasyonlarımızda görev yapacak’’ bilgisni paylaştı.
SÖZCÜ’nün ‘’Doğu Akdeniz’de neden yokuz?’’ haberlerinin ardından Akdeniz’e yeniden sondaj gemisi gönderiliyor.
BAKAN’IN AÇIKLAMASI
Bayraktar, geminin dün Türkiye’ye ulaşmasının ardından Bakanlığın resmi hesabından şu açıklamayı yaptı:
‘Filomuza kattığımız 2 yeni sondaj gemimizden ilki Mersin Taşucu’na ulaştı. 12 bin metreye kadar sondaj yapabilme kabiliyetine sahip 7’nci nesil ultra derin deniz gemimiz Akdeniz’deki operasyonlarımızda görev yapacak. İkinci sondaj gemimiz de yıl sonuna kadar ülkemize ulaşacak.’’
İSMİ KONULMADI
Yeni gelen sondaj gemisine henüz isim verilmedi. 228 metre uzunluk 42 metre genişliğinde olan gemi, 2024 yılında Güney Kore’de inşa edildi. Derin denizde 12 bin metreye kadar sondaj yapabilen, helikopter pisti de olan gemide 200 personel görev yapacak. Diğer 4 gemi de 12 bin metreye kadar sondaj yapabiliyor.
HEPSİ KARADENİZ’DE
Bakanlık Fatih, Yavuz, Abdülhamid Han ve Kanuni sondaj gemilerinin Karadeniz Sakarya Gaz Sahasında, Somali’den dönen sismik gemi Oruç Reis’in Filyos’ta Barbaros Hayreddin Paşa’nın da Karadeniz’de olduğunu açıkladı. İki yeni gemi ile sondaj gemisi sayısı 6’ya yükselecek, sismik gemi sayısı da 2 olacak. TPAO bünyesinde bir de yüzer üretim platformu bulunuyor.

SÖZCÜ’nün ‘Doğu Akdeniz’de neden yokuz?’ haberlerinin ardından sıcak bir gelişme yaşandı. Yeni Alınan Gemi Akdeniz’e açılacak. Güney Kore’den alınan yeni gemi, Mersin Taşucu Limanı’na demirledi.
SİSMİK VE SONDAJ FİLOMUZ
Türkiye’nin 1 milyar 455 milyon dolar değerinde 6 gemiden oluşan modern bir sondaj filosu bulunuyor. 4 sondaj gemisi 12 bin 200 metreye kadar (dünyanın en derin Mariana Çukuru 11 bin metre) inebiliyor. Ayrıca Barbaros Hayreddin ve Oruç Reis adlı 2 sismik gemi bulunuyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar
‘FAALİYET SÜRÜYOR’ DEMİŞTİ
Enerji Bakanlığı, sismik ve sondaj gemilerimizin 6’sının da Karadeniz’de olduğunu açıklarken, İletişim Başkanlığı DMM Merkezi SÖZCÜ’nün haberi üzerine, Doğu Akdeniz’deki sondaj ve sismik araştırma gemilerinin geri çekilmediğini savunmuş ve ‘’Türkiye, kendi kıta sahanlığında ve KKTC’nin TPAO’ya tahsis ettiği ruhsat sahalarında petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini planlı şekilde sürdürmektedir’’ açıklaması yapmıştı. Ancak Bakanlık 6 geminin de Karadeniz’de olduğunu bildirdi.
Emin ÖZGÖNÜL







İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Boğaziçi Kanunu ve..
İzci Haber Ajansı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünde Gazi Mustafa ..
Avukat Serdal Aycibin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünde yayımladı..
Gaziantep’te düğün sezonunun devam etmesiyle birlikte farklı ve gösterişli takıl..
Galatasaray’ın yeni transferi Portekizli futbolcu, Rafael Alexandre Conceiçao Le..
Elazığ’da 10 yıldır böbrek hastalığıyla mücadele eden ve 2 yıldır diyalize giren..
Eskişehir’de bir sürücü kursunun yetkilisi Salih Er, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB..
Muğla’nın Fethiye ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin..
Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi, Kelleibrahim Caddesi’nde yer alan 301 ada 25 parsel ..
Beykoz Belediyesi’nin Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi, 301 ada 25 par..
Kamu zararına yol açan otopark değnekçiliği ve hukuki sorumluluklar
Beykoz ilçe..
Beykoz eski kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli İstanbul Vali Yardımcılığına atand..
İzci Medya ailesi büyük bir acı ile sarsıldı. İzci Haber Ajansı’nın imtiyaz sahi..
Basın Bülteni İzci Ailesinin ve İzci Medya’nın Kalbinde Yaşayan Bir İsim: Sezgin..
Adalet Bakanı Akın Gürlek, suç örgütleri ve çetelerle mücadele kapsamında yaptığ..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..
Haber ajansımıza gelen şikâyet ve ihbarlarda Beykoz balık ekmek akşam 20.00 den ..