AKP'de Muğla, Niğde, Bitlis, Çanakkale, Adıyaman, Ordu ve Elazığ il başkanlarının istifa etmesinin ardından son olarak İzmir'de görevli 6 ilçenin başkanı da görevinden ayrıldığını duyurmuştu.
İstifa depreminin ardında, söz konusu isimlerin hukuki olarak sakıncalı işlere bulaştığı ve bu nedenle parti yönetimi tarafından istifalarının istenildiği iddiası yatarken, İzmir'in Kınık ilçesinde yaşayan çok sayıda köylü, görevinden ayrılan AKP Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet'ten şikayetçi olmak için Savcılığa başvurdu.
İSTİFA EDEN AKP'Lİ BAŞKAN HAKKINDA 'TEFECİLİK' İDDİASI
AKP'li Mollaahmet'in parti nüfuzunu kullanarak ilçedeki birçok gayrimenkul alım-satımına aracılık ettiği, ekonomik olarak zorluk yaşayan kişilere senet karşılığında para vererek tefecilik yaptığı ve ödeme yapamayan köylüleri tehdit ettiği öne sürüldü.
Ailesinin evsiz kalma tehlikesi nedeniyle intiharın eşiğinde olduğu öğrenilen Yılmaz, Mollaahmet ve Bulgurcu hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan İhsan Yılmaz, yaşananları şu ifadelerle anlattı:
- Tapuyu para karşılığı verdim, araziyi satmadım. Parayı getirmezsen başka bir aileye devredeyiz dedi. Parayı getirdiğin anda dedi tapun yeri senin dedi. Ben senin yerini satın almadım dedi. 7 tane ev var arazide. Kardeşlerimin evi var. Abimin evi var. Oğlumun evi var. Gene 2 tane iki tane oğlumun evi var. Bunların hepsi bir tapu üzerinde. Tapu benim babamdan kalma. Biraderlerimin hiçbirinde haberi yoktu. Para aldığında, şey yaptığında. Ondan çok zor durumdayım. Ödeyemiyorum da. Beni tehdit ediyor. Yere de sizi arsadan attırırım. Arsa benim falan diyerekten. Geçen biraderime demiş kardeşime arsayı çıkarırım sizi diye"

AKP'li Mollaahmet'in tefecilik yaptığını iddia eden bir başka tanık olan Gürsoy Abaydın ise daha önceki tanışıklıkları nedeniyle Mollahmet'e güvendiğini ve arazisinin elinden alındığını açıkladı. Abaydın, kendisi ve Yılmaz'ın yanı sıra 25 kişinin daha Mollaahmet tarafından kurulan tefecilik şebekesi yüzünden mağdur olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Abaydın şu ifadeleri kullandı:
"İşin bir ara bozuldu. Bana tefe para veren birilerini söylediler, yönlendirdiler. Yönlendiren Sami Mollaahmet Kınık AKP İlçe Başkanı'dır. Ben sana yardımcı olurum bu konuda dedi yani. Para veririm sana verdiririm. Tabii güvendik gittik. Yaşar Bulgurcu isimli şahısla görüştük. Tapu karşılığında ben sana para veririm dedi. İşlerim daha kötüye gitti ödeyemedim. Ödemeyince verdiğim teminat olarak verdiğim tapuyu Yaşar Bulgurcu Sami Mollaahmet ilçe başkanımız benim tarlama müşteri bulmuş. Belki yardımcı oldular ama tarlanın pazarlığını yapmışlar.
Beni çağırdılar senin tarlayı satacağız. Mecburum ödemem 200.000 lira para oldu 1.600 lira. 1 milyar 600 oldu. Ödeyemiyorum. Satmak durumunda kaldım, sattım. Yani bu iki yıl boyunca başkana güvendiğim gittim onun yazıhanesinde elektrik dükkanı var. Orada ödemeleri orada yaptım. Üst kata çıkarıyorlardı. Yaşar Bulgurcu burada olmadığından Torbalı'da oturduğundan onunla görüşüyordu. Sami Başkan ödeme yapıyordu bana. Araştırdım ben mağdur olunca. 27-28 tane benim gibi arkadaşların tapusunu almışlar. Tapusunu tapu karşılığında para vermiş. Yaşar Bulgurcu. Sonra tabii ben bunu araştırdım. Benim gibi bir sürü arkadaşlarım var mağdur olan. Sami Başkan benim gibi çok insanlara da yaktı. Yakıyor da. Ödemeleri yaparken Yaşar Bulgurcu Torbalı'da olduğu zaman Sami'ye bırak diyor. İşte Sami Başkan'a bırak diyor. Sami Başkan'a bırakıyoruz. Benim gibi mağdur olan arkadaş diyor ki ben intihar edeceğim. Nasıl intihar edeceksin? Olur mu öyle şey diye söylediğimde benim verdiğim tapunun içinde kardeşlerimin de evleri var. Beş tane ev var. Yani beş beş aile diyor. Sokakta kalacak diyor. Ondan dolayı adam mağdur benim gibi"








İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Boğaziçi Kanunu ve..
İzci Haber Ajansı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünde Gazi Mustafa ..
Avukat Serdal Aycibin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümünde yayımladı..
Gaziantep’te düğün sezonunun devam etmesiyle birlikte farklı ve gösterişli takıl..
Galatasaray’ın yeni transferi Portekizli futbolcu, Rafael Alexandre Conceiçao Le..
Elazığ’da 10 yıldır böbrek hastalığıyla mücadele eden ve 2 yıldır diyalize giren..
Eskişehir’de bir sürücü kursunun yetkilisi Salih Er, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB..
Muğla’nın Fethiye ilçesinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını, ekiplerin..
Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi, Kelleibrahim Caddesi’nde yer alan 301 ada 25 parsel ..
Beykoz Belediyesi’nin Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi, 301 ada 25 par..
Kamu zararına yol açan otopark değnekçiliği ve hukuki sorumluluklar
Beykoz ilçe..
Beykoz eski kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli İstanbul Vali Yardımcılığına atand..
İzci Medya ailesi büyük bir acı ile sarsıldı. İzci Haber Ajansı’nın imtiyaz sahi..
Basın Bülteni İzci Ailesinin ve İzci Medya’nın Kalbinde Yaşayan Bir İsim: Sezgin..
Adalet Bakanı Akın Gürlek, suç örgütleri ve çetelerle mücadele kapsamında yaptığ..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..
Haber ajansımıza gelen şikâyet ve ihbarlarda Beykoz balık ekmek akşam 20.00 den ..