|
Tweet |
İZCİ MEDYA https://www.facebook.com/
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentin su ihtiyacını karşılayan Kesikköprü hattında boru patlamaları meydana geldiğini duyurdu. Patlamalar nedeniyle Ankara’ya verilen su miktarının yarı yarıya azaldığı açıklandı.
ABB’nin sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede, çelik boru hattı döşeme çalışmalarının başlatıldığı ve bu çalışmaların yaklaşık bir hafta içinde tamamlanmasının planlandığı belirtildi.
Belediye, çalışmalar bitene kadar özellikle üst kotlarda yaşayan vatandaşların su erişiminde aksaklıklar olabileceğini bildirdi.
“Gün gün hangi bölgelerde kesinti yapılacağı, ASKİ’nin resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.” ifadeleri kullanıldı.
Ankara’da daha önce, kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyesinin düştüğü ve mevcut arızaların giderilmesi için 6 Ekim’e kadar dönüşümlü su kesintilerinin yapılacağı açıklanmıştı. Son gelişme ile birlikte, su kesintilerinin süresinin boru patlamaları nedeniyle uzayabileceği belirtildi.
