Bugun...



Aşı randevusu alma: Telefon numarası / e - nabız / e devlet | Aşı randevusu nasıl, nereden alınır? 40 50 yaş arası aşı sırası ne zaman?

Koronavirüs aşı randevusu almak isteyenler için tüm detayları haberimize ekledik. Telefon numarası, e nabız, e devlet ile kolaylıkla alınabilen aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı tarafından risk gruplarına göre ilerleyen aşılamada 40-50 yaş merak konusu oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte aşı randevusu ve 40-50 yaş aşı sırası ne zaman sorusunun yanıtı...

facebook-paylas
Tarih: 17-05-2021 12:12

Aşı randevusu alma: Telefon numarası / e - nabız / e devlet | Aşı randevusu nasıl, nereden alınır? 40 50  yaş arası aşı sırası ne zaman?

Koronavirüs aşılama uygulamaları devam ediyor. Koronavirüs aşısı olmak isteyenler ve yaş sırası gelen vatandaşlar, aşı randevusu nasıl alınır sorusuna cevap arıyor. Aynı zamanda 40-50 yaş aşı sırası ne zaman olacak merak ediliyor. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan koronavirüs aşı açıklaması...

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

40 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenledi.

Koca şunları söyledi;

Bizim Haziran sonuna kadar elimizde yoğun bir aşının olacağını söyleyebilirim. En geç haziran sonu itibarıyla 40 yaş üstünü aşılayabileceğimizi, 30 milyon aşıyla bunu 30-35 yaşına düşürebileceğimizi ifade etmek istiyorum. 40 yaş üstünü aşılayabileceğimizi ama bunun 30-35 yaşıyla ilgili bu son 30 milyon rakamıyla bunu söyleyebileceğimi ifade ediyorum. Aşıyı çeşitlendirmek için Ağustos ayından beri yoğun bir gayret içindeyiz. En geç haziran sonu olmak üzere, vatandaşımızı aşılayabileceğimizi söyleyebilirim. Onun için Ramazan ayını yakın teması azaltan biraz daha tedbirlere özen göstererek bu dönemi geçirirsek, aşıya erişim için çok uzun bir zaman olmadığını ifade etmek istiyorum.

50 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Aşılama süreci, Koronavirüs Bilim Kurulunun oluşturduğu takvim doğrultusunda tamamlanacak.İkinci aşamada A grubunda, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörlerin çalışanları bulunuyor. Bu sektörler ise şu şekilde sıralanıyor:"Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, kritik görevlerdeki kişiler, zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı, cezaevleri, eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.), taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar."

Bunların ardından ikinci aşamada 50-64 yaşlarındaki bireyler aşılanacak.Aşılamanın üçüncü aşamasında, öncelikle kronik hastalığı olanlara aşı yapılacak.Bu kişilerden ilk olarak 40-49 yaşındakiler aşılanırken, bu grubu 30-39 yaş ve 18-29 yaş grubu takip edecek.Üçüncü aşamada son olarak, diğer gruplarda bulunan sırasıyla 40-49 yaş, 30-39 yaş ve 18-29 yaşlarında olanlara aşı uygulanacak. Dördüncü aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu olmak için MHRS ve e-Nabız aracılığıyla aşı randevusu ekranına giriş yapmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile sistem giriş yaptıktan sonra 'aşı randevusu' ekranı karşınıza çıkıyor. Aşı randevusu ekranından istediğini aşı tercihini, hastane ve saat tercihinizi yapabilirsiniz.Ayrıca MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

AŞI RANDEVUSU İÇİN TIKLAYINIZ

AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLİR Mİ?

Belirlenen tarihte aşı randevusuna gidemeyecek olan vatandaşlar aşı randevusunu MHRS ve e-Nabız sistemi üzerinden iptal etme şansı var.

AŞI TAKVİMİ

1. Aşamada Sağlık kurumlarında çalışanlar, eczanede çalışanlar; yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar; 65 yaş üstü bireyler aşılandı.

2. Aşamada ise hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler aşılandı. Son olarak 55 yaş üstü bireylerin aşılama işlemleri başladı.

Ardından 50 yaş üstü bireyler aşılanacak.

3. Aşamada Kronik hastalığı olan kişiler öncelikli olmak üzere 40-49 yaş arası, 30-39 yaş arası, 18 - 29 yaş arası bireyler aşılanacak. kronik hastalığı olanların ardından ise yaş gruplarına göre diğer bireyler aşılanacak.

4. Aşamada ise aşılanma sırası geldiği halde zamanında aşı yaptırmayanlar aşılanacak.




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI