Bugun...



Av Serdar Aycibin 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Av Serdar Aycibin Mesajında; şu ifadelere yer verdi.

facebook-paylas
Tarih: 23-11-2022 10:40

Av Serdar Aycibin 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

24 Kasım Öğretmenler Günü büyük Atatürk'ün millet mekteplerini açıp, okuma yazma seferberliğini başlattığı ve milletimizin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

İnsanların ve toplumun yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu büyük önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da eşsiz bir yere sahiptir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk; "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz millet adını almak istidadını kazanmamıştır" sözüyle bunu en güzel şekilde ifade etmiştir.

Her insanın yaşamında silinmez izler bırakan, her çocuğun kendi yolunu bulmasında ona rehberlik eden öğretmenlerimizin heyecan duyarak, inanarak, severek, fedakârlık göstererek sürdürdükleri bu değerli uğraşın bilgi toplumundaki yeri ve önemi ise geçmişle kıyaslanmayacak kadar büyüktür.

        Bugün de öğretmenlerimiz en temel insan haklarından biri olan eğitimden; ırkı, cinsiyeti, dili veya dini ne olursa olsun; bütün çocuklarımız eşit olarak yararlansınlar; sağlıklı, özgür ve mutlu bir biçimde büyüyüp gelişsinler diye her türlü olumsuzluğa kendilerini siper ederek görevlerini ifa etmektedir. Tek tek bireyler olarak ve toplum olarak öğretmenlerimize minnet ve şükran borçluyuz.

      Bu manevi yükümlülüğün yanında öğretmenlik mesleğinin onuru, saygınlığı ve itibarını daha iyiye, daha güzele doğru taşımak, çalışma koşullarını iyileştirmek, tıpkı Cumhuriyetin kuruluş yıllarında olduğu gibi gençlerimiz için yeniden bir ideale dönüştürmek için atacağımız her adımın, bizi Türkiye'nin aydınlık geleceğine biraz daha yaklaştıracağına yürekten inanıyoruz.

       Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok fedakârlık isteyen meslek olarak nitelediği öğretmenlik, belki maddi tarafı ile değil ama manevi yönüyle en büyük tatminin yaşandığı, öğretmen olmanın sorumluluğu ve onurunun her türlü değerin önüne geçtiği bir uğraştır. Diğer meslek gruplarından farklı olarak malzemesi insan olan bir sanatı icra eden öğretmenlerimizin etkisi, öğrencileri ve okulla sınırlı olmayıp aynı zamanda toplumu da etkileme gücüne sahiptir.

        En önemli zenginliğimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızı çağın gerektirdiği her türlü bilgi, donanım ve beceriyle zenginleştirerek yaratıcı, üretken, bilgiyi hayatının içinde kullanabilen nesiller olarak yetiştirme hedefimizin en önemli unsuru olan öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutluyorum. "Başöğretmen" unvanını hayatı boyunca büyük bir onurla taşıyan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm değerli öğretmenlerimizi de rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Av Serdal  AYCİBİN

İzcihaberajansi.com

 




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI