https://cdn.iha.com.tr/Contents/26-03/25/-1e1a1dfc-800b-4055-9690-b50a3ea92bba.mp4
Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi’nde bulunan konteyner kentte yaşayan 33 yaşındaki Mehmet Yılmaz, bir şantiyede özel güvenlik görevlisi olarak geçimini sürdürüyor. Bayramın ilk günü sabah uyuduğu esnada Yılmaz, sol kulağının arka kısmında patlamaya benzer bir ağrı hissetti. Ağrıyla birlikte aniden uyanan Yılmaz, elini kulağına götürdüğü esnada eli kanlar içinde kalınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verildi. Yılmaz’ın konteynerına gelen sağlık ekipleri, duruma anlam veremezken Yılmaz’a ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan muayenenin ardından Yılmaz’ın kulağına yorgun mermi isabet ettiği tespit edildi. Kafasına yorgun mermi isabet ettiğine inanamayan Yılmaz, milyonda bir olan olayın başına geldiği için neye uğradığını şaşırdı. İnsanların düğünlerde ve özel günlerde rastgele ateş etmelerinin kötü sonuçlara sebep olduğunu ifade eden Yılmaz, yetkililerin bu konularda denetimler yapması ve cezaların caydırıcı olması gerektiğini söyledi.

"Yatakta uyurken kulağımın arkasında şiddetli böyle bir patlama oldu ve şoka uğradım, hastanedeyken yorgun mermi olduğunu öğrendim"
Bayramın ilk gününde uyuduğu esnada yorgun merminin isabet etmesiyle bayramı kabusa dönen Mehmet Yılmaz, "Ben güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Ben bayram sabahın saat 06.30 gibi uyandım ve bir bardak su içtim. Biraz daha uyumak için geri yatağıma uzandım. Tam konteynerdeyım aradan daha beş dakika geçti veya geçmedi. Ondan sonra tam kulağımın arkasında, kafamın hemen şu başlangıç noktasında şiddetli böyle bir patlama oldu. Böyle çok şiddetli şoka uğradım. İlk başta ne olduğunu da anlamadım. Acaba dedim yani klima mı düştü acaba başıma, baktım böyle bir elektrik çarpması gibi hissettim. Neyse elimi attığım gibi direkt yataktan zıpladım. Baktım elim ve yastığım kanlar içinde kaldı. Hiçbir şey anlamadım. Önce eşimi aradım. Onlar da burada değil. Hemen ambulansı aradım arkasından ve ambulans geldi. Ambulans ekibi bile ne olduğunu anlayamadı ve hastaneye gittim. Hastanede tomografiydi, röntgende yorgun mermi olduğunu öğrendim ve şok oldum. Ben hiç daha önce burada ne silah sesi duydum veyahut da böyle bir olaya rastladım. Herhalde milyonda bir olan olay bana denk geldi, bu bölgede de böyle bir şey olduğunu hiç duymadım. Allah korusun daha kötüsü de olabilirdi, ölebilirdim" dedi.

"Yetkililerin bu konuda biraz daha denetleme yapması, insanları uyarması ve cezaları caydırıcı bir şekilde arttırması lazım"
İnsanların silahla ateş etmeleri konusunda yetkililerin denetimlerinin artırması gerektiğini söyleyen Mehmet Yılmaz, "Ya illaki şimdi insanlar böyle düğünlerde olsun, toplu yerlerde tören olsun veya ne bileyim herhangi bir şey için bile olsa böyle havaya rastgele silah sıkmak doğru bir şey değil. Bu ben olabilirim veya başkası olabilir. Sevdiğimiz başka bir insan olabilir ki bunu sıkan insanın kendi yakını hatta kendisine bile denk gelebilir. Bu tür olaylar zaten duyuyoruz çok insan ölüyor. O gün ben de burada ölebilirdim. Kim sıktığını bile bak halen şu anda bilmiyorum. Burada insanlar resmen canları cebinde yaşıyor. Tabii ki şu an ben yetişkin olarak belki yorgun mermi benim konteynerden içeri geçti, yavaşlattı belki ama benim kafatasım onu daha fazla içeriye almadı. Onu yavaşlattı bile ama bu bir çocuk olabilirdi. Allah korusun buradaki herkes olabilirdi. Yetkililerin bu konuda biraz daha denetleme yapması, ne bileyim insanları uyarması gerektiğinde daha tabiri caizse cezaları caydırıcı bir şekilde arttırması lazım. İnsanlarımızın da biraz daha düşünceli olarak bu konulara el atması lazım" ifadelerini kullandı.
Ramazan İlın









Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında deplasmanda Fransız temsilc..
Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin Taiz vilayetini hedef alan top ve füze s..
ABD Başkanı Donald Trump, şimdiye dek 8 savaşı sona erdirdiğini belirterek, "2 t..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bi..
Dünya genelinde yaygın kullanım alanına sahip PHP yazılım dilinde ortaya çıkan g..
Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi’nde bulunan 301 ada 25 ..
İstanbul genelinde yaşanan yoğun yağışlar sonucu tepe ve yamaç bölgelerde meydan..
Haber ajansımızın 04.10.2026 tarihinde yayımladığı "Haber Ajansımız Bu Bölgeler ..
İstanbul genelinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle birçok ilçede su baskınl..
Fon soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıkla..
Gümüşsuyu Mahallesi Kelle İbrahim Caddesi 301 ada 25 parsel ile bu ada ve parsel..
Soyadı değişikliği başvurularında Çürük, Çıplak ve Kör dahil 10 soyisim, en fazl..
Cemil Tugay, AK Parti'ye geçiş kararında ailesinin desteğinin etkili olduğunu be..
İzci Medya ailesi büyük bir acı ile sarsıldı. İzci Haber Ajansı’nın imtiyaz sahi..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..