|
Tweet |
.jpg)
.jpg)
Sacit Kaya ajansımıza yapmış olduğu açıklamada 14 Kasım’da Bulgaristan’da hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekili seçimlerinin yapılacağını belirtti. Bulgaristan’da 14 Kasım’da yapılacak seçimler için Türkiye’de 126 sandık kurulacak.
Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar için 126 sandık kurulacağını aktaran Sacit Kaya , şunları Söyledi “Oy kullanmak için 20 binden fazla kişi elektronik başvuruda bulundu. Edirne’de Bulgaristan Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, Göçmen Evleri mevkiindeki 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Keşan ilçesinde Keşan Lisesi’nde açılacak sandıklarda vatandaşlar 07.00-20.00 saatleri arasında oy atabileceklerdir. Seçmenlerin yanlarında Bulgaristan kimlik kartı veya pasaport taşımaları oy atma işlemi için zorunludur.
Sacit Kaya , seçimlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Bulgaristan’da Cumhurbaşkanı Rumen Radev, hükümetin kurulamaması üzerine parlamentoyu feshederek erken genel seçim için 14 Kasım tarihini belirlemişti. Bulgaristan bu yıl böylece 3. kez genel seçime giderken, 11 Temmuz’da yapılan son erken genel seçim sonrası koalisyon hükümeti için müzakereler başarısızlıkla sonuçlanmıştı. 14 Kasım’daki seçimde ilk turda kesin sonuç alınmaması durumunda ikinci tur 21 Kasım’da yapılacak. Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, 14 Kasım’da eş zamanlı yapılacak cumhurbaşkanı seçimi ve erken genel seçimlerde destek bekliyor. Seçimde hem cumhurbaşkanı hem de milletvekili adayı olan HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Bulgaristan tarihinde ilk kez bir Türk asıllı cumhurbaşkanı adayı. Sacit Kaya Tüm çifte vatandaşları oy kullanmaya davet ediyorum.”Bu gece bizleri yalnız bırakmayan bizlere destek veren gecemize onur veren Beykoz kaymakamı Sayın Esengül Korkmaz Çiçekli ye Beykoz muhtarlar biriliği dernek başkanı ve Hüsnü Kolcu Ve Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özfön Beykoz ilçesinde bazı muhtarlar geceye ve yönetim kurulu üyeleri geceye Beykoz kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçeklinin gelmesiyle salona girdikten sonra 1dakika saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra gecenin konuşmasını Sacit Kaya yapmıştır. Konuşmasında herkesi destek ve oy kullanmak için davet ettiğini gecede bizlere destek veren ilçemizin kaymakamı Sayın Esengül Korkmaz Çiçekli hanımefendiye Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özfön ilçemizin muhtar birliği dernek başkanı Hüsnü beye gecemize katılan ilçemizin muhtarlarına üyelerimize ve bizim sesimiz olan basına bizleri yalnız bırakmadıklarından dolayı teşekkürlerini sunarak konuşmasının çok uzun olduğundan dolayı haberimizin video kamera çekimizde yayınladığımızı Sacit Kayanın konuşmasının ardından ilçe kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli kürsüye gelerek bir konuşma yapmıştır konuşmasında çok kısa bir konuşma yapmıştır. Konuşmasında bir Türk kökenli cumhur başkanı adayın çıkması bizleri sevindirdiğini ve desteklediğini Korkmaz Çiçeklinin konuşmasından sonra kürsüye .Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özfön konuşma yapmıştır konuşmasında da İstanbul ve Beykoz ilçesinde oy kullanacak vatandaşlarımızın oy kullanmaya davet ettiğini bu konuşmasında çok uzun olduğundan dolayı haberimizin video görüntülerinde olduğu şekilde yayınlıyoruz. Konuşmaların ardından hep birlikte tüm davetliler kürsü önüne gelerek ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar ve şarkılar söylenerek duygusal anlar geceye damgasını vurmuştur gecenin kapanış anonsundan sonra gece sona ermiştir.
Mustafa Karadayı kimdir.
Smolyan’a bağlı Borino Köyünde 8 Mayıs 1970 tarihinde doğdu. Ulusal ve Dünya Ekonomisi Üniversitesi’nden mezun oldu. HÖH’ 1991 yılında üye oldu. Partinin üniversite gençliği teşkilatlarında görev aldı. 1998-2003 yıllarında Gençlik Kolları Başkanı oldu. 2010 yılında HÖH teşkilatlanmadan sorumlu genel sekreter görevinde bulundu. 2013 yılında milletvekili seçildi. Lütfi Mestan’ın HÖH genel başkanlığından uzaklaştırılmasının ardından 24 Aralık 2015 tarihinde partinin Eş başkanlığına getirildi.
24 Nisan 2016’da yılında düzenlenen HÖH Partisinin 9. Olağan Kurultayında Genel Başkan olarak seçilen Mustafa Karadayı,12 Aralık 2020 yılında yeniden Genel Başkan seçildi.
izcihaberajansi.com