Bugun...



Beykoz Halkından Kaymakam ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne Büyük Tepki: Kamera Kayıtlarıyla Sabit Kamu Alanı İşgali

Beykoz halkı, Gümüşsuyu Kelleibrahim Caddesi – Su Ürünleri Balıkçı Barınağı önünde bulunan İETT otobüs cebinin yıllardır otoparka çevrilerek işletmelerin menfaatine kullanıldığını belgeleriyle ortaya koymuştur. Haber ajansımıza ulaşan yüzlerce ihbarın yanı sıra elimizde bulunan kamera kayıtları, kamuya ait bu alanın özel işletmeler tarafından fiilen işgal edildiğini açıkça göstermektedir.

facebook-paylas
Güncelleme: 17-04-2026 10:58:06 Tarih: 16-04-2026 20:10

Beykoz Halkından Kaymakam ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne Büyük Tepki: Kamera Kayıtlarıyla Sabit Kamu Alanı İşgali

Kamera Kayıtlarıyla Ortaya Çıkan Gerçekler

Görüntülerde net olarak görülmektedir:

•           Otobüs cebine araçlar çekilerek otobüslerin durağa yanaşması engellenmektedir.

•           Vale görevlileri, üzerinde çalıştıkları işletmenin ismi yazılı kıyafetlerle kamuya ait alanı işletme lehine kullanmaktadır.

•           Araç anahtarlarının işletmeye ait dolaplarda saklandığı, haberler sonrası bu dolabın kaldırıldığı tespit edilmiştir.

•           Balıkçı barınağına giden yol dahi araçlarla kapatılarak park alanına çevrilmiştir.

Bu kayıtlar, halkın iddiası değil, somut delildir. Kamuya ait alanın özel çıkar için kullanılması,

Türk Ceza Kanunu’nun 257. maddesi (görevi kötüye kullanma) ve kamu malını işgal suçları kapsamında açıkça hukuka aykırıdır.

Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğüne Sert Tepki

Beykoz halkı, özellikle Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne yüklenmektedir. Çünkü:

•           Kaymakam sosyal medya üzerinden reklam ve tanıtım içerikli paylaşımlar yaparken, kamuya ait bu alanın işgaline müdahale etmemektedir.

•           İlçe Emniyet Müdürlüğü, trafik ihlallerine yönelik operasyon görüntülerini ulusal basına servis ederken, Paşabahçe Karakolu’na yalnızca 400 metre mesafedeki bu otopark uygulamasına göz yummaktadır.

Bu durum, kamu görevlilerinin görevlerini ihmal ettiğini göstermektedir. TCK 257. maddeye göre kamu görevlileri görevlerini yerine getirmediğinde cezai sorumluluk doğar. Ayrıca Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi gereği, savcılığa yapılan ihbar ve şikâyetler üzerine derhal soruşturma başlatılması gerekir.

İşletmenin Fiilleri

Kamera kayıtlarıyla sabit olan işletme uygulamaları şunlardır:

•           Kamuya ait otobüs cebini yıllardır kendi menfaatine kullanmak,

•           Vale görevlileri aracılığıyla araçları yönlendirmek,

•           Araç anahtarlarını sakladığı dolabı haberler sonrası kaldırmak.

Bu fiiller, haksız kazanç sağlama ve kamu malını işgal suçları kapsamında değerlendirilmektedir. Yargıtay kararlarında da kamuya ait alanların özel çıkar için kullanılmasının “kamu düzenini bozucu” nitelikte olduğu vurgulanmaktadır.

Hukuki Çerçeve

•           Anayasa m. 5: Devletin temel amaç ve görevleri, kişilerin huzur ve refahını sağlamak.

•           Anayasa m. 125: İdarenin her türlü eylem ve işlemleri yargı denetimine tabidir.

•           TCK m. 257: Görevi kötüye kullanma.

•           TCK m. 163-164: Kamuya ait malların amacı dışında kullanılması.

•           CMK m. 160: Cumhuriyet savcısının ihbar üzerine derhal soruşturma başlatma yükümlülüğü.

Sonuç ve Çağrı

Beykoz halkı, bu uygulamanın derhal sonlandırılmasını talep etmektedir. Kamuya ait otobüs cebinin özel işletmelerin çıkarına kullanılmasına göz yumulması:

1.         Kaymakamlık açısından görev ihmali,

2.         Emniyet Müdürlüğü açısından kamu düzenini koruma görevini yerine getirmeme,

3.         İşletme sahipleri açısından haksız kazanç ve kamu malını işgal suçları,

olarak değerlendirilmelidir.

Halkın beklentisi açıktır:

•           Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya reklamlarını bırakıp kamu görevlerini yerine getirmelidir.

•           Savcılık, elimizde bulunan kamera kayıtları doğrultusunda soruşturmayı derhal başlatmalıdır.

Kamera Kayıtlarında Yer Alan İddialar

Kamuya ulaşan kamera kayıtlarında ve vatandaş ihbarlarında şu hususlar gözlemlenmektedir:

•           Vale görevlilerinin araç sahiplerinden ücret talep ettiği iddia edilmektedir.

•           Kamuya ait barınak yoluna araçların park edilmesi nedeniyle geçişin engellendiği görülmektedir.

•           Araçların ters yönden sürülmesi sonucu trafik akışının bozulduğu ve kazalara sebebiyet verildiği iddiaları bulunmaktadır.

•           Vale görevlilerinin işletme personeli olduğu, üzerlerindeki kıyafetlerden açıkça anlaşılmaktadır.

Halkın Tepkisi ve Sorular

Vatandaşlardan gelen yoğun ihbarlarda şu sorular dile getirilmektedir:

•           Devletin yetkili kurumlarının bu uygulamaya neden müdahale etmediği,

•           Bu işletmeye yönelik denetim eksikliğinin “torpil” iddialarını gündeme getirdiği,

•           Kamuya ait alanın otoparka çevrilerek haksız kazanç elde edildiği,

.          Kaymakam buradaki otopark değnekçiliği yapıldığını bildiği halde neden müdahale etmedi? Acaba işletme sahipleriyle çekilen fotoğrafların kaymakamlığın sosyal medya hesabından yayınlanması, birbirlerini ziyaret etmeleri, kaymakamın işletme önünde işletme sahipleriyle çekilmiş fotoğrafları ve daha sonra sosyal medyalarda yayınlanan fotoğraflar, kaymakam ile işletme sahipleri arasındaki dostluğun nasıl olduğu imajını mı veriyor?

•           Otopark deynekçiliği meselesi: Kaymakamın bölgede bu tür  faaliyetlerin olduğunu bildiği halde müdahale etmemesi, kamu görevi açısından ciddi bir soru işareti doğuruyor. Normalde idari makamların, özellikle kaymakamlığın, kamu düzenini ve güvenliği sağlamak için harekete geçmesi gerekir.

•           İşletme sahipleriyle ilişkiler: Kaymakamın işletme sahipleriyle birlikte çekilmiş fotoğraflarının kaymakamlığın resmi sosyal medya hesaplarında paylaşılması, bu işletmelerle yakın bir ilişki veya dostluk imajı oluşturuyor. Bu durum, kamuoyunda tarafsızlık ve idari sorumluluk açısından tartışmalı bir algı yaratıyor.

•           Ziyaretler ve fotoğraf paylaşımları: Kaymakamın işletme sahiplerini ziyaret etmesi, işletme önünde fotoğraf vermesi ve bunların sosyal medyada yayınlanması, kamuoyunda “idari makam ile işletme sahipleri arasında dostane bir bağ var” izlenimini güçlendiriyor. Bu da, otopark deynekçiliği gibi kamu zararına yol açan uygulamalara neden müdahale edilmediği sorusunu daha da belirgin hale getiriyor.

•           İmaj ve algı:

Ortaya çıkan imaj, kaymakamın işletme sahipleriyle dostane ilişkiler içinde olduğu ve bu nedenle kamu düzenini bozan uygulamalara göz yumduğu yönünde bir algı oluşturuyor. Bu algı, idari tarafsızlık ve kamu yararı ilkeleriyle çelişiyor.

   Hukuki Süreç

Tüm bu iddialara ilişkin kamera kayıtları ve belgeler, savcılık makamına sunulmuş olup soruşturma başlatılması talep edilmektedir. Haberimizde yer alan bilgiler, halkın ihbarları ve mevcut görüntülere dayalıdır; kesin hukuki değerlendirme ve suç isnadı yetkili yargı mercilerinin takdirindedir.

Hukuki Güvence Notu

Bu haber, vatandaşlardan gelen yoğun ihbar ve şikâyetlerin kamu yararı çerçevesinde aktarılması amacıyla hazırlanmıştır. Haber metninde yer alan bilgiler, vatandaşların iddiaları ve gözlemleri doğrultusunda aktarılmış olup, kesin hüküm niteliği taşımamaktadır. İddialar soruşturma sürecinde yetkili mercilerin değerlendirmesine sunulmuştur.

 

Haber ajansı olarak bu dosyanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bizler kamu adına habercilik yapıyoruz; kimseden korkumuz, çekincemiz yok. Mücadelemiz, yalnızca kamu yararına olan bir mücadeledir.

Bazı kamu görevlileri gibi yaşananları görmezden gelmiyoruz. Bazı basın mensupları gibi protokol gazeteciliği yapmıyoruz. Bizi bilenler çok iyi bilir: Bizim kimseye eyvallahımız yoktur.

Biz yalnızca Cenab-ı Allah’tan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yargısından başka kimseden korkmayız. Kamu adına dürüst ve tarafsız habercilik yapmaya devam edeceğiz.




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI