Bugun...



Beykoz Korusunda Bulunan DİLBURA Cafe İBB Tarafından Tahliye Ediliyor

Beykoz ilçesinde Beykoz korusunda bulunan yıllardır hizmet veren DİLBURA cafe İBB tarafından tahliye ediliyor.Mülkiyeti İBB ye ait olan yer İBB tarafından alınan karar neticesinde bu yerin tahliyesine karar verilir.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2022 10:04

Beykoz Korusunda Bulunan DİLBURA Cafe İBB Tarafından Tahliye Ediliyor

 

Ajansımıza gelen ihbarda Beykoz korusunda bulunan mülkiyeti büyük şehir belediyesine ait olan Beykoz korusu içinde bulunan.Beykoz halkı ve İstanbul’da da herkesin bildiği şekilde DİLBURA isimli cafe restorandın olduğu, İBB tarafından bu yerin yıkımının  yapıldığı gelen ihbarlar doğrultusunda ajansımız söylenen adrese gittiğinde. İBB tarafından yıkım işlemleri yapılmadığı ajansımız işletme sahiplerinden almış olduğu bilgiye göre işletme sahibinde ajansımıza yapmış olduğu röportajda İBB kontratlı kiracı olduğu büyükşehir belediyesi tarafından kira kontratı fes edildiğini yaklaşık 8 ay önce İBB tarafından buranın tahliyesi için tebligat yollandığını işletme sahipleri aldıkları tebligat neticesinde yargıya baş vurdukları yürütmeyi durdurmak için mahkemeye baş vurdukları fakat halen mahkememin devam ettiği ve mahkemenin devam ettiği halde  İBB Beykoz kaymakamlığından buranın tahliyesi için baş vurulur. Beykoz kaymakamlığı tarafından tahliye yapılması için bizlere tebligat geldiğini tebligat neticesinde Beykoz kaymakamlığından süre istendiğini verilen süre neticesinde bizlerde burayı boşaltmaya başladığımızı yapılanın hukuksuz olduğunu İBB kontratlı kiracısı olduğumuz halde apar topar kira kontratını fes etmeleri burayı tahliye etmeleri beni maddi ve manevi zarara sokmuştur.

Haber ajansımız işletme sahipleriyle yapmış olduğu görüşmeler ve röportaj neticesinde İBB ninde cevap hakkı olduğundan. İBB belediyesiyle ajansımız irtibata geçerek bu yerle ilgili İBB tarafından verilen cevapta bu yerin kira kontratı sözleşmesi bittiğinden kira kontratı yenilenmeyeceğinden kendisine burayı sözlü olarak boşaltılmasını söylendiği halde boşaltılmadığı kira kontratı bittikten sonra işgalci gözüktüğünden kendisine tahliye yapması için tebligat yollandığı. Fakat işletme sahipleri de alınan bu tebligat neticesinde yürütme durdurma kararı aldığını hukuken İBB bu yerin işgalci tarafından tahliye yapılması için Beykoz kaymakamlığına müracaatımız yapılmış yapılan müracaat neticesinde tahliye işlemleri gerçekleştirilmiştir. İBB tarafından işletme sahibinin en ufak içeride bulunan bir malzemesine bile dokunulmamıştır buranın yıkım kararı değil tahliye kararı istenmiştir bu nedenle işletme sahibinin malına en ufak bir zarar gelmemiştir. Bu tahliye Beykoz kaymakamlığı gözetimi altında tahliye yapılmaktadır kontratı bittikten sonra işgalci göründüğünden İBB  buranın tahliyesine karar verir.

Burayla ilgili olarak sosyal medyalarda ve Beykoz halkı tarafından İBB  DİLBURA  restoranı yıkıyor yandaşlarına verecek fakat buranın yıkım kararı olmadığını. Eski kiracısının kira kontratı bittiğinden İBB kontratı yenilenmeyeceğinden buranın sadece tahliyesini ister tahliye ayrı bir konu, yıkım ayrı bir konudur. Sosyal medyalarda İBB yi yıpratmak amaçlı çıkarılan algı operasyonudur buranın tahliyesi Beykoz kaymakamlığının gözetimi altında yapılan uygulamadır tahliye olduğu için ne ilçe belediyesi nede il belediyesi işgalcinin bir malına zarar veremez.

izcihaberajansi.com




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI