Bugun...



Bolu'da yine zehirlenme vakası! Anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

Bolu merkeze bağlı Kındıra köyünde, hayvancılık ile uğraşan anne ve oğlu, geçtiğimiz aylarda Yuva köyünde yaşanan zehirlenme vakalarına benzer şikayetlerle hastaneye başvurdu. İkilide kanlı ishal, kusma ve karın ağrısı şikayetleri olduğu belirtildi, anne tedavi için Ankara'ya sevk edildi.

facebook-paylas
Tarih: 28-09-2022 16:01

Bolu'da yine zehirlenme vakası! Anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

Kındıra köyünde hayvancılık yapan bir kadın ve oğlu kanlı ishal, kusma ve şiddetli karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvurdu.

BENZER BULGULAR TESPİT EDİLDİ

Yapılan tetkiklerde hastaneye başvuran kadında Yuva köyünde yaşanan hemolitik üremik sendrom ( Hüs ) vakalarına benzerlikler görülürken oğlunda önemli bir bulguya rastlanmadı. Anne tedbir amaçlı tedavisi yapılmak üzere Ankara'ya sevk edilirken, oğlunun tedavisine Bolu'da devam ediliyor.

SU VE YEMEKLERDEN NUMUNE ALINDI

Köyde uzun süredir yaylada yaşayan kadın ve oğlunun dışında kimsede benzer şikayetlerin olmadığı öğrenildi. Ayrıca, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kındıra köyüne giderek su ve yemeklerden numune aldı.

YUVA KÖYÜNDE NE OLMUŞTU?

Yuva köyünde temmuz ayında içme suyundan kaynaklı kusma ve bulantı şikayetiyle aralarında çocukların da bulunduğu 148 kişi hastanelere başvurmuş, 142'si tedavisinin ardından taburcu edilmişti. Bir kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin tedavisinin sürdüğü olayda, Ankara'da çeşitli hastanelere nakledilen bazı hastalara, kanlı ishalle ortaya çıkan, anemi ve akut böbrek yetmezliğiyle seyreden HÜS tanısı konulmuştu.

izcihaberajansi.com



Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL HABERLER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI