Bugun...



Durumları iyi değil'

Edirne'de, Bulgaristan plakalı bir araçta bulunan pomerian cinsi 7 köpek yavrusundan durumu ağırlaşan 4'ü kuvözde tedavi ediliyor.

facebook-paylas
Tarih: 24-01-2021 00:26

Durumları iyi değil'

Bulunduktan sonra Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) görevlilerine teslim edilen köpekler, İstanbul'daki bir veteriner kliniğine götürüldü.

Köpeklerden durumu ağırlaşan 4'ü kuvöze alındı.

HAYTAP Temsilcisi Zuhal Arslan, muhabirine, köpeklerin çok küçükken annelerinden koparıldıklarını söyledi.

Anne sütü alamadıkları için hayvanların bağışıklıklarının çok düşük olduğunu belirten Arslan, şöyle konuştu:

"Durumları çok iyi değil. 7 köpekten 4'ü kuvözde şu an ama diğer 3 köpeğin de durumu kötüleşmeye başladı. Çok küçükler çünkü. Geçen ay 6 köpek yakalanmış, 5'i ölmüştü. Ondan önce 14 köpek yakalandı 11'i öldü. Çünkü köpekleri annelerinden çok küçükken koparıyorlar. Köpekleri en az 2,5 ay süt emmeleri gerekirken 30 günlükken annelerinden alıyorlar, sütten kesiyorlar. Aşıları yok, üzerine bir de narkoz veriyorlar havlamasınlar diye."

Arslan, cins köpeklerin satışının yasaklanmasını istedi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceki gün rutin kontroller sırasında şüphe üzerine Bulgaristan plakalı bir aracı durdurmuş, araçta yapılan aramada pomerian cinsi 7 köpek yavrusu bulunmuştu. Şüpheliler K.S. ve İ.B. hakkında soruşturma başlatılmıştı. Köpeklerin uyutulduktan sonra bir kadın yolcunun kabanının astarına gizlenerek yurda getirildiği ortaya çıkmıştı.




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI