Bugun...



Ekonomik bunalım çözülmeyi hızlandırıyor

İktidarın geleceği ekonominin gidişatına bağlı. Ancak göstergeler ekonominin düzeleceğine ilişkin hiçbir umut vermiyor. İktidardaki çözülme, bu umutsuzlukla birlikte hızlanıyor. Fanatik AKP’li isimler bile ekonomik gidişatı gündemlerine taşımak zorunda kalıyor.

facebook-paylas
Tarih: 06-07-2021 07:50

Ekonomik bunalım çözülmeyi hızlandırıyor

Siyasi iktidar hem içeride hem de dışarıda bir bataklığa saplanırken, bu durum geniş halk kesimlerinin cebine de darbe vuruyor. Ekonomik gidişat ne yapılırsa yapılsın düzelmiyor, göstergeler düzeleceğine ilişkin bir sinyal de barındırmıyor. AKP’nin siyasi geleceğinin bağlı olduğu ekonomik gidişatın kötümserliği iktidardaki çözülmeyi de hızlandırıyor.Devletin tüm kurumlarını dilediği gibi kullanmasına rağmen ortaya çıkan ekonomik buhran artık AKP’nin kitle iletişimine de darbe vurmaya başladı. AKP tabanının da ekonomiden şikâyet etmeye başlaması, AKP’nin iletişim aparatlarının da yoksulluğu gündemine taşımasına neden oldu.

Bize oy veren seçmen kalmayacak

Lüks otomobillerde yaptığı YouTube yayınlarıyla tanınan Tuğrul Selmanoğlu, Erdoğan’ı büyük bir şevkle öven isimlerden biri. Kendisi Diriliş Postası adlı AKP yayınında köşe yazarlığı da yapıyor. Selmanoğlu 1 Temmuz’daki elektrik ve doğalgaz zamlarının ardından sosyal medyada “Elektrik ve Doğalgaz ve LPG’ye zam yapan abiler... Suyu ve ekmeği unutmayın. Onlara da zam yapın... Hatta havayı da ücrete bağlayın, bakarsınız hâlâ 2023’te bize oy vermeyi düşünen seçmen kalmıştır, onları da itelim CHP’nin kucağına” diyerek AKP oylarındaki erimeyi itiraf etti. Selmanoğlu zamların keyfe keder yapıldığı yönünde bir algı yaratmak istese de AKP’nin dayattığı ekonomik modelin işleyişi için zamlar kaçınılmaz.

Fiyat artışını doğru bulmuyorum

AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci, sosyal medyada Erdoğan’ın en hırslı savunucularından biri. Buna rağmen 1 Temmuz’daki fatura zamlarından sonra o da tepkisini göstermek zorunda kaldı. Birinci “Bu dönemde, elektriğe ve doğalgaza yapılan fiyat artışını doğru bulmadım. Çok net ifade ediyorum” dedi ve AKP’li takipçilerinden de destek buldu. Selmanoğlu ve Birinci gibi isimler ekonomik gidişatta Erdoğan’ın suçu olmadığı yönünde bir algı yaratmaya çalışsalar da, Türkiye’nin ekonomik buhranı 3 yılı aşkın süredir devam ettiği için bu algının başarıya ulaşması mümkün görünmüyor.

ekonomik-bunalim-cozulmeyi-hizlandiriyor-895681-1.

Misvak bile gündemine taşıdı

İslamcıların mizah dergisi Misvak, iktidara yasalanan mizahıyla komik olmaktan çok uzak. Gündemi yorumlayan karikatürleri ile demokrat kamuoyunun tepkisini çeken Misvak, 1 Temmuz zamlarına ilişkin eleştirel bir karikatür yayımladı. Nadiren eleştirel davranan Misvak’ın bu karikatüründe bile cinsiyetçi tutum alması bir yana karikatürün binlerce kez paylaşılması AKP tabanının da rahatsızlığını ortaya koydu.


ekonomik-bunalim-cozulmeyi-hizlandiriyor-895682-1.

“Ülkenin kaynakları hiç edilirse...”

Ekonomik gidişata ilişkin iktidarı uyaran bir diğer isim iktidarın küçük ortaklarından biri olan BBP’nin Başkanı Mustafa Destici oldu. Destici Sinop 1. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Ülkenin kaynakları savurganlık edilirse, yolsuzlukla hiç edilirse, adam kayırmacılık yapılırsa, burada kazananlar parayı yurtdışına çıkarırsa, hem de helal kazançla değil, gayri meşru ile kazandıklarını yurtdışına çıkarırlarsa elbette bu millet ekonomik sıkıntı çeker” dedi.


ekonomik-bunalim-cozulmeyi-hizlandiriyor-895683-1.

Artık gerçekleri konuşalım

İktidarın kamu çalışanları içindeki örgütü Memur-Sen’i ekonomideki gidişat iktidarı o denli zorluyor ki, Memur-Sen bile ekonomik bunalımı gündemine almak zorunda kalıyor. Sendika dün hayat pahalılığını protesto etmek için Ulus Atatürk Heykeli önünde toplandı. Genel Başkan Ali Yalçın, “Bugün açıklanan enflasyon rakamları, deyim yerindeyse evdeki hesabın çarşıya uymadığını bir kere daha tescil etti” dedi. Yalçın, “Kamu işvereninin belirlediği zam, mart demeden buharlaşıyor. Tam da bu yüzden, en düşük devlet memuru maaşının yüzde 10’undan az olmamak üzere seyyanen zam talebini her zemin ve şartta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Artık bahaneleri ortadan kaldıralım, gerçekleri konuşalım” ifadelerini kullandı.

izcihaberajansi.com

Bir Gün

 

 







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI