Bugun...



Emekli maaşı, memur maaşı temmuz zammı ne kadar olacak 2021? Emekli maaşı ve memur maaşı zammı kaç para olacak?

Emekli maaşı ve memur maaşı zammı bireyler tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon oranının açıklanmasından sonra emekli maaşı ve memur maaşına gelecek zam oranları merak konusu oldu. Zam oranı belirlenirken enflasyon rakamları etkili oluyor. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına gelecek zam oranları araştırılıyor. Peki temmuz ayı emekli maaşı zammı ne kadar olacak 2021? Memur maaşı zammı kaç TL olacak?

facebook-paylas
Tarih: 08-06-2021 08:09

Emekli maaşı, memur maaşı temmuz zammı ne kadar olacak 2021? Emekli maaşı ve memur maaşı zammı kaç para olacak?

Emekli maaşı zammı ve memur maaşı zammı son dakika gelişmeleri emeklilerin ve memurların gündeminde yer alıyor. Emekliler ve memurlar ocak ve temmuz aylarında zam alıyorlar. Temmuz ayına adım adım yaklaşırken zam oranı merak konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Peki temmuz ayı emekli maaşı, memur maaşı temmuz zammı ne kadar olacak 2021?

EMEKLİ MŞI VE MEMUR MŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşı ve memur maaşı zammı merak ediliyor. Maaşlara gelecek zam enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu.

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in yazısı: Emekliler ve memurlar yılda iki kez zam alıyor. Bu zamlar Ocak ve Temmuz aylarında yapılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri hem Ocak'ta hem de Temmuz'da bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyorlar.Memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşmede belirlenen zam oranı ile birlikte bu oranı geçen enflasyon farkını maaş zammı olarak alıyor.Önceki gün açıklanan Mayıs ayı enflasyonu ile birlikte Temmuz'da yapılacak zamlarla ilgili önemli bir veri de ortaya çıkmış oldu. Zamların kesinleşmesi için 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran enflasyonu kaldı

Bu enflasyonun da eklenmesiyle birlikte 6 aylık oran ortaya çıkacak ve zamlar yapılacak. Mayıs ayı enflasyon verisi ile birlikte 5 aylık oran yüzde 6.39 olarak ortaya çıktı.Buna göre Haziran enflasyonu sıfır bile çıksa SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6.39 zam alabilecek. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 3.39 fark alacak.

 

 




Kaynak: izcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI