Bugun...



‘Ev bulduk’ desek eşya alamıyoruz

Uzun süren ev arayışının ardından spotçuların yolunu tutan üniversite öğrencileri, fiyatlara tepkili. Öğrenci, spotçudan da eli boş dönüyor: “Fiyatlar çok yüksek”

facebook-paylas
Tarih: 07-09-2021 09:00

‘Ev bulduk’ desek eşya alamıyoruz

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlamasına sayılı günler kala, öğrencileri de telaş sardı. Pandemi döneminde eğitim gördükleri kenti terk eden üniversiteliler, yeni dönem için geri döndü. Öğrencilerin gelişiyle İstanbul Bahçelievler’deki Spotçular Çarşısı da hareketlendi. Uzun süren ev arayışının ardından eksiklerini tamamlamak isteyen öğrenciler, ‘hesaplı’ olması amacıyla gittikleri spotçulardan da hayal kırıklığıyla döndü.

Öğrencilerin, artan kiralar nedeniyle uzun ve meşakkatli geçen ev arayışına şimdi de mobilya ve beyaz eşya eklendi. Yatak, gardırop, koltuk, buzdolabı derken spotçulardan alınarak, kurulan bir öğrenci evi bile neredeyse 10 bin lira.

Hem öğrenciler hem de veliler bu durumdan şikâyetçi. O velilerden biri de Ebru Evgin Eser. Oğlunu üniversiteye yeni kaydettirdiklerini söyleyen Eser, “Her şey çok pahalı” dedi ve ekledi: “Önce yurtlara yöneldik ancak hepsi tarikatların elinde. Ardından ev baktık onlarda da fiyatlar uçmuş. Günlerce ev aradıktan sonra 2 bin 100 liraya ev bulabildik. Şimdi de evi düzmeye geldik. Buzdolabı ve çamaşır makinası baktık, yalnızca ikisi 3 bin liraya denk geliyor.”

 

izcihaberajansi.com

Bir Gün







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI