Bugun...



Faciayı önleyen paraşüt pilotu o anları anlattı

Kayseri’de kullandığı paraşütün kumanda ipinin düğümlenmesi sonucu dağ yamacına zorunlu iniş yapan pilot, "Panikledim ama soğukkanlılığımı korudum" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 19-08-2025 13:16

Faciayı önleyen paraşüt pilotu o anları anlattı

 

İZCİ MEDYA https://x.com/IzciAjansi

 

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN 

https://cdn.iha.com.tr/Contents/25-08/18/-d9dca678-6fed-4ee4-a006-4440b0b42c93.mp4

 

Talas ilçesinde Ali Dağı’ndan havalanan pilot Emin Gürpınar yönetimindeki paraşütün sol kumanda ipi, kalkıştan bir süre sonra düğümlendi. Yolcusuyla beraber havada sorunu tespit eden Gürpınar, sakinliğini koruyarak, düğümlenen ipi açmaya çalıştı. Kalkış yaptığı tepeye sert bir iniş yapan pilot, muhtemel bir faciayı önledi.

Yaşadığı olayı anlatan yamaç paraşütü pilotu Emin Gürpınar, geçtiğimiz günlerde Ali Dağı’nda bir arkadaşımla gerçekleştirdiğim yamaç paraşütü uçuşu esnasında kalkışımızın hemen ardından sol kumanda ipimde bir düğüm oluştu. Bu durum beni havada panikletti ama aldığımız eğitimler neticesinde soğukkanlılığımı koruyarak müdahale ettim. Uçuş güvenliğini riske atmamak adına arkadaşımı bu durumdan haberdar etmedim. Arkadaşımın ve benim sağlığımız iyi. İnişimiz biraz sert oldu ama sağ salim gerçekleştirdik" dedi.

Ali Göç

 

 




Kaynak: İHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

www.izcihaberajansi.com


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI