CHP'de İstanbul Kongresi'nin iptali ve kayyum atanmasının ardından hareketli günler yaşanırken dikkat çeken bir karar Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'ndan geldi. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce CHP İstanbul İl Yönetimi'ne görevlendirilen Gürsel Tekin, İl Kongresi düzenlemek için Sarıyer İlçe Seçim Kuruluna başvurduğu iddialarını yalanlayarak, karar defterinin tasdiki dışında İlçe Seçim Kurulu'na herhangi bir başvuruda bulunmadıklarını söyledi. Kararın belgesi ortaya çıktı.
Gazete Oksijen'de yer alan habere göre, Gürsel Tekin avukatları aracılığı ile İstanbul İl Kongresi düzenlemek için Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. İlçe seçim kurulu seçim organize etmede tek yetkilinin Genel Merkez olduğunu ifade etti.
Günün Trend Haberleri
Sarıyer İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 21. Maddesi, YSK 2020/505 ve 2017/353 sayılı kararları CHP İç Tüzüğü gerekçe gösterilerek CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın seçim işlemlerinde muhatap olmayacağı, tek yetkilinin CHP Genel Merkezi olduğu belirtildi.
Sarıyer İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karara gerekçe olarak şu ifadeler kullanıldı:
“Cumhuriyet Halk Partisi tüzüğü ve kongre yönetmeliğinden anlaşıldığı üzere bahsi olağanüstü kongreye ilişkin parti adına seçim iş ve işlemlerine yetkili merci merkez yönetim kurulu olan CHP Genel Başkanlığı olup seçim kurulu başkanlığımızca yasa gereği yapacağımız yazışma vs. tüm seçim iş ve işlemlerinde muhatap CHP İstanbul İl Başkanlığı değil Merkez Yönetim Kurulu olarak CHP Genel Başkanlığıdır. Bahsi geçen talebe ilişkin 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ve 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu 10. ve 21.maddesi gereği Başkanlığımızca incelemesi devam eden başvuru evraklarının ilgili olağanüstü seçimde parti adına yetkili olan veya olmayan parti görevlilere, delegelere, üyelere verilmesine yönelik ‘yasal düzenleme bulunmadığından talebin kesin olarak reddine karar verilmiştir"










Bursa’da direksiyon hakimiyetini kaybeden alkollü sürücü, kaldırıma çıkarak last..
Hatay’da seyir halindeyken yanmaya başlayan FİAT marka hafif ticari araç kullanı..
Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin Taiz vilayetini hedef alan top ve füze s..
Kırıkkale’de trafik denetimini fark edince aracını park edip hiçbir şey olmamış ..
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 3. haftasında deplasmanda Fransız temsilc..
Dünya genelinde yaygın kullanım alanına sahip PHP yazılım dilinde ortaya çıkan g..
Tuzla'da gece saatlerinde bir ayakkabı fabrikasında yangın çıktı. Çok sayıda eki..
Kapıkule Sınır Kapısı yakınındaki tır parkında bir araya gelen uluslararası taşı..
Beykoz İlçesi Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim Caddesi’nde bulunan 301 ada 25 ..
İstanbul genelinde yaşanan yoğun yağışlar sonucu tepe ve yamaç bölgelerde meydan..
Haber ajansımızın 04.10.2026 tarihinde yayımladığı "Haber Ajansımız Bu Bölgeler ..
İstanbul genelinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle birçok ilçede su baskınl..
Fon soruşturması kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıkla..
Gümüşsuyu Mahallesi Kelle İbrahim Caddesi 301 ada 25 parsel ile bu ada ve parsel..
Soyadı değişikliği başvurularında Çürük, Çıplak ve Kör dahil 10 soyisim, en fazl..
Cemil Tugay, AK Parti'ye geçiş kararında ailesinin desteğinin etkili olduğunu be..
İzci Medya ailesi büyük bir acı ile sarsıldı. İzci Haber Ajansı’nın imtiyaz sahi..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..