Bugun...



İBB bütçesinden Ardahan’a otogar yapan Ekrem İmamoğlu, Beykoz’un köylüsünü ulaşım mağduru etti

Yetki alanı dışındaki Ardahan’a otogar inşa edip açılış törenine katılan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT’nin yeni ulaşım uygulamasından ötürü Beykoz köylülerinin tepkisini çekti. Köylüler, yetkililere seslenerek eski düzenin geri getirilmesini talep etti.

facebook-paylas
Tarih: 13-08-2022 12:08

İBB bütçesinden Ardahan’a otogar yapan Ekrem İmamoğlu, Beykoz’un köylüsünü ulaşım mağduru etti

Beykoz’un eski ve köklü yerleşim birimlerinden Sultaniye mevkisi, bir süredir alışılagelmişin dışında bir kalabalıkla karşı karşıya. İETT’nin 1 Ağustos’ta başlattığı yeni ulaşım uygulaması sebebiyle yüzlerce yurttaş artık Kavacık yerine Sultaniye’de otobüs bekliyor.

İETT, 1 Ağustos’tan itibaren Beykoz’un Anadolufeneri; Kaynarca, Dereseki, Ali Bahadır, Zerzevat, Cumhuriyet Köyü, Değirmendere, Poyrazköy ve Riva mahallerinden Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy gibi merkezlere tek biletle gidileceğini duyurmuştu.

AKTARMA VAADİ HAVADA KALDI!

Yeni uygulamada vatandaş sadece kendi köy ve mahallelerinden kalkan otobüsler için yol harcaması yapacak, Sultaniye’den binecekleri 15 (Üsküdar), 15BK (Kadıköy) ve 11H (Ümraniye) kodlu otobüslere para ödemeyecekti. Fakat Beykoz’dan gelen son haberler, durumun tezat yönde ilerlediğini kanıtlar nitelikte.İETT’nin uygulamasına dahil olan yurttaşlar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda aktarma ücreti ödediklerini belirtti. Normalde 15D, 136; 16Z, 135, 136R ve 137 hat numaralı otobüsleri kullanan bireylerin 15, 15BK ve 11H’ye binişte ikinci bir ödemeden muaf tutulması vadedilmişti.

DURAK SAYISI AZALTILDI

Yeni uygulamanın vatandaş nezdinde tepki çeken bir diğer yanı da artık otobüslerin Kavacık’a gitmemesi. Önceki dönemde araçlar Kavacık’a kadar çıkıyor, vatandaş ise buradan Avrupa Yakası’na geçen otobüslere doğrudan biniyordu. Son durağın Sultaniye olarak belirlenmesinden ötürü vatandaş Kavacık’a gitmek için bir otobüs daha kullanıyor.abah ve akşam olmak kaydıyla günde 2 kez, ayda 60 kez kullanılan bu ‘ekstra’ aktarmanın İstanbulkart sahiplerine aylık maliyeti 329,40 TL tutarında.Öğrenci akbilinde ise bu rakam 98,4 TL. Abonman kullanıcıları da her gün 2, ayda 60 basım haklarını İETT’nin yeni uygulaması sebebiyle harcıyor.İBB bütçesinin başka şehirlere harcanması gündemdeki tazeliğini korurken, Ekrem İmamoğlu bu kez de Beykoz’daki ulaşım krizinden ötürü topa tutuldu.

izcihaberajansi.com

 

 






Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI