Bugun...



İkitelli Esenler Sanayi Sitesi'nde iş yerinde patlama

İstanbul Başakşehir'de bulunan İkitelli Esenler Sanayi Sitesi'nde iş yerinde patlama oldu. Patlamada bir kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin yaralandığı öğrenildi. Olayla ilgili İstanbul Valiliği'nden de açıklama geldi.

facebook-paylas
Tarih: 28-10-2022 15:25

İkitelli Esenler Sanayi Sitesi'nde iş yerinde patlama

İstanbul Başakşehir'de bulunan İkitelli Esenler Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde patlama oldu. Olay yerine çok sayıda polis itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

İlk belirlemelere göre gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 1 kişi ölürken 3 kişi de yaralandı. Ekiplerin olay yerinde çalışması devam ediyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Başakşehir İkitelli Esenler Sanayi Sitesi'ndeki patlamaya ilişkin İstanbul Valili'ği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "Bugün saat 10.00 sıralarında Başakşehir İlçemiz İkitelli Organize Sanayi Bölgesi Esenler Sanayi Sitesi 1. Blokta araç tamir-bakımı yapılan bir işyerinde patlama meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, güvenlik, sağlık ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Alınan ilk bilgilere göre, olayda maalesef 1 işyeri çalışanı hayatını kaybetmiş, 3 işçi yaralanmıştır. Yaralılar 112 Acil Sağlık ekiplerimizce Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edilmiş olup, ekiplerimizin olay yerindeki çalışmaları devam etmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Konuya ilişkin tahkikat başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Patlamanın yaşandığı iş yerinin sahibi Mehmet Naci Kayın “Ben başka bir işyerimdeydim. Doğalgazlı bir araç vardı, üzerinde tüpleri vardı. Onları hurdaya vermek için hurdacı çağırmış rahmetli ustamız. Bir cahillik yapmışlar taşla kesmeye kalkışmışlar. Araç 5-6 yıldır yatıyordu. Çalışma ruhsatımız vardı iznimiz vardı. Yaralılarla ilgileneceğiz yaralıların biri 40-45 yaşlarında, birisi de 30-35'li yaşlarda. Hurdacıyı tanımıyorum. Çok üzgünüm sabah bana cuma mesajı atmıştı, ustam. Aile, arkadaş gibiydik" dedi.

"SANAYİ YIKILDI SANDIK BAŞIMIZI YERE EĞDİK"

Görgü tanığı Serdar Akyüz ise, "Otobüslerin doğalgaz tüpleri bunlar hurdacılar çalışıyordu her yere fırladı. Sanayi yıkıldı sandık. Başımızı yere eğdik bir şeyler düşüyordu" diye konuştu.

Bir başka görgü tanığı de, “Gazlı arabalar için yukarıda tavanda büyük tüpler olur. Hurdacılar mı almaya çalıştı bilmiyorum ama bir gaz sıkışması oldu ve bomba gibi patladı" ifadesini kullandı.

PATLAMAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA

İkitelli Esenler Sanayi Sitesi'nde 1 kişinin öldüğü 3 kişinin yaralandığı iş yeri patlamasına ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

CENAZE ADLİ TIP'A GÖTÜRÜLDÜ

Patlamada hayatını kaybeden Fatih Önür'ün cenazesi inceleme işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI