Bugun...



İş vaadiyle kandırılan 20 yaşındaki gencin öldürülmesinden kan davası çıktı! İş vaadiyle kandırıp öldürmüşler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz sene ormanlık alanda tabancayla vurulmuş halde bulunan 20 yaşındaki Kenan Uzunay'ın kan davasına kurban gittiği ortaya çıktı. Uzunay'ın babasının yıllar önce Niyaz C.'nin bir akrabasını keserle öldürdüğü, Niyaz C.'nin de iş vaadiyle kandırdığı Uzunay'ı öldürdüğü öğrenildi. Olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Niyaz C. dahil 6 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi.

facebook-paylas
Tarih: 11-08-2023 19:49

İş vaadiyle kandırılan 20 yaşındaki gencin öldürülmesinden kan davası çıktı! İş vaadiyle kandırıp öldürmüşler

Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçtiğimiz yıl ormanlık alanda vurulmuş halde bulunan Kenan Uzunay'ın kan davası nedeniyle öldürüldüğü öğrenildi. Uzunay'ın babasının seneler önce Niyaz C.'nin akrabasını keserle öldürdüğü, Niyaz C.'nin de Uzunay'ı iş vaadiyle kandırıp öldürdüğü öğrenildi. İddianamedeNiyaz C. dahil 6 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edildi.

ORMANLIK ALANDA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Bodrum'da plaja giden 2 kişi, 29 Ağustos 2022 tarihinde Bodrum-Güvercinlik yolu kenarında ormanlık alanda erkek cesediyle karşılaştı. Durumu bildirmelerinin ardından olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri, sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda şahsın başının arkasından tabancayla vurularak infaz edildiği görüldü. Üzerinden kimlik bulunmayan kişinin cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Ölen kişinin, Bodrum'da inşaatta çalışan, Ağrı Patnos nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Kenan Uzunay olduğu tespit edildi. Uzunay, 30 Ağustos'ta Patnos'ta toprağa verildi.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından çalışma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timi ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri Ayhan C.(47), Engin C.(39), Ferdi K.(32), Metin D.(39), Niyaz C.(36), Veysi C.(33), Yunus E.(25), Sayim C.'yi İzmir, Burdur ve Isparta'da yapılan eş zamanlı operasyonlarla yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerden Sayim C. ve Yunus E. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğer 6 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİNAYETİN ALTINDAN KAN DAVASI ÇIKTI

Şüphelilerin ifadelerinde 14 yıl önce Kenan Uzunay'ın babasının Patnos'ta keserle akrabaları olduğu öğrenilen kişiyi öldürdüğü ve öldürülen kişinin yeğeni Niyaz C.'nin intikam almak için Kenan Uzunay'ı öldürdüğü öğrenildi. Olayın ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 22 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede "Tasarlayarak Kan Gütme Saikiyle Öldürme" suçundan tutuklu 6 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, diğer tutuksuz 2 sanık için "Tasarlayarak Kan Gütme Saikiyle Öldürme Suçuna Yardım Etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

İŞ VDİYLE KANDIRMIŞLAR

İddianamede, Burdur'dan gelen Niyaz C.'nin yaşamını yitiren Kenan Uzunay'ı bulmaya çalıştığı belirtilirken Niyaz C.'nin kendisine yardım edilmesi için Ferdi K. ve Metin D.'yi yanına çağırdığı, Bodrum'a gelen D. ve K. ile birlikte Niyaz C.'nin olayda hayatını kaybeden Uzunay'ın gidebilecekleri yerlerde keşif yaptıkları belirtildi. Şüpheli Niyaz C.'nin maktül Uzunay'ın numarasını bulduğu ve iş vaadiyle görüşme yapmayı planladığı ortaya çıktı.

OLAYDAN SONRA TELEFONUNU DEĞİŞTİRMİŞ

Ferdi K. aracılığıyla şüpheliler Uzunay'la irtibata geçti. Daha sonra şüpheliler otomobille gittikleri yerde 2 el başına ateş ederek Uzunay'ı tasarlayarak kan gütme saiki ile öldürdüğü ortaya çıktı. Olaydan sonra şüphelilerin İzmir'e gittiği ve burada Veysi C. ile Ayhan C.'nin Niyaz'a para gönderdiği belirtildi. Niyaz C.'nin ise gönderilen parayı Metin ve Ferdi'ye olaya iştirak ettiği için verdiği daha sonra Niyaz'ın olay tarihinde kullandığı cep telefonunu yok edip yeni bir telefon kullanarak delillere ulaşılmasını engellemeye çalıştığı ortaya çıktı.




Kaynak: İHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ASAYİŞ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI