Prime dayalı çalışan satış elamanı, primlerinin ödenmediği ve maaşının resmiyette aldığı ücretin altında gösterilmesini gerekçe göstererek istifa etti.
Kıdem ve ihbar tazminatı talep eden işçi, işverenden olumsuz cevap alınca İş Mahkemesi'nin kapısını çaldı. Tazminat ve işçilik alacaklarının ödenmediğini ileri sürerek bayram tatili ücreti, fazla çalışma ücreti ve hafta tatili ücreti alacağını talep etti. Davalı işveren ise davacının işe izinsiz ve mazeretsiz olarak gelmemesi sebebi ile hakkında tutanak tutulduğunu, iş akdinin haklı sebeple feshedildiğini, davacının herhangi bir alacağının bulunmadığını savunarak, davanın reddini istedi. Bilirkişi raporu doğrultusunda karar veren Mahkeme; davanın kısmen kabulüne hükmetti. Kararı davalı avukatı temyiz etti. Dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi emsal nitelikte bir karara imza attı.
Yargıtay kararında; davacının, primlerin ödenmesini ve sigortasının gerçek ücret üzerinden yapılmasını istediğini, kabul edilmediği hatırlatıldı. Kararda şu ifadelere yer verildi: “Davacının tespit edilen ücretine göre sigorta primlerinin kendisine ödenen ücretten gösterilmediği ve davacının iş akdini bu nedenle haklı nedenle feshettiği anlaşılmıştır. Davacının aldığı ücretin sigorta kayıtlarına yansıtılmaması 4857 sayılı Yasanın 24/II-e hükmü gereği işçiye iş sözleşmesini haklı nedenle fesih imkanı verir. Ancak haklı nedenle dahi olsa iş akdini fesheden taraf ihbar tazminatı talep edemeyeceğinden, davacının ihbar tazminatı talebinin reddine karar verilmesi gerekirken yazılı şekilde karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir. Mahkeme hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”
izcihaberajansi.com
iHA








Antalya’da sosyal medyada tanıştığı kişiye banka hesap bilgilerini veren 4 çocuk..
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, medya yöneticileriyle buluşmasında suçla mücadel..
Diyanet İşleri Başkanlığının "2026 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında hacı adayl..
Milli İstihbarat Teşkilatı ile Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda, Suriye ile ge..
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı öncesinde adaylara ba..
İzmir’de yaşanan dolandırıcılık olayında, telefon ekranındaki reklamı kapatmak i..
Bursa’da hayatını kaybeden 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu’nun ölümüyle ilgili kritik..
Beykoz halkı, Gümüşsuyu Kelleibrahim Caddesi – Su Ürünleri Balıkçı Barınağı önün..
Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi’ne; Gümüşsuyu Mahallesi, Kelle İbrahim ..
Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi’ne; Boğaziçi imar müdürlüğü İl çevre şe..
Beykoz’da Kamuya Ait Yolun İşgali. Gümüşsuyu Mahallesi’nde Ruhsatsız Ticaret İdd..
İzci Haber Ajansı olarak kamuoyu adına soruyoruz: Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz ..
Tapulu yer iddiasıyla barınak içinde gıda ticareti Su Ürünleri Kanunu ve Boğaziç..
Av. Serdal Aycibin yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.
Samsun’un Atakum ilçesinde polis ekiplerince düzenlenen operasyonda bir fabrikad..
Gümüşsuyu mahallesi Kelle İbrahim Caddesinde Ali AK ismine kayıtlı bu bölgede ha..
Beykoz belediyesinin sözde çözüm merkezi adı üzerinde bir telefon hattı var faka..
Haber ajansımıza gelen şikâyet ve ihbarlarda Beykoz balık ekmek akşam 20.00 den ..


