Bugun...



İzci Medya 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

İzci Medya yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi.

facebook-paylas
Tarih: 18-05-2023 13:23

İzci Medya 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Milletimizin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Milli Mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’nci yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içindeyiz.

Anadolu'nun dört bir taraftan işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basması Türk tarihi için en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi dalga dalga tüm yurda yayılmış, milli birlik ve beraberlik duygusu doruğa ulaşmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun'a çıkışı, milletimizin makûs talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir adım olduğu gibi, Cumhuriyet tarihimizin başlangıcı ve aynı zamanda Milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adımdır.

Yok edilmek istenen Yüce Milletimizin, büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’nın, Aziz Milletimiz ve dünya tarihi açısından en önemli sonucu, bağımsızlığın sağlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması olmuştur.

Atatürk'ün Türk milletinin var olma mücadelesi açısından son derece önemli olan 19 Mayıs tarihini Türk gençliğine armağan etmesi de büyük anlamlar taşımaktadır. Büyük Önder Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, yetişmekte olan genç kuşaklar sayesinde gerçekleşeceğini belirtmiştir.

Milletimizin umut kaynağı olan gençlerimizin, bunun anlam ve öneminin idraki içinde olduğunuzdan şüphe duymuyoruz. Geleceğin devlet yöneticileri, siyasetçileri, eğitimcileri, sağlıkçıları, bilim adamları, sanatçıları ve diğer meslek temsilcileri olarak ülkemizi, bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceğiniz başarılarla taçlandıracağınıza yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve siz değerli Okuyucularımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

İZCİ MEDYA

İzcihaberajansi.com




Kaynak: İzcihaberajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI