Bugun...



İzci Medya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

İZCİ MEDYA mesajında; şu ifadelere yer verdi.

facebook-paylas
Tarih: 02-12-2022 13:07

İzci Medya 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

“ASIL ENGEL; ENGEL OLMAKTIR”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli insanları anlayabilmek ve sorunlarına dikkat çekebilmek açısından önemli bir gündür.

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama durumudur.

Engellilik sadece bu sorunu yaşayan kişiyi değil, ailesini ve yakın çevresini de ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak etkileyen önemli bir sorundur. Engelliler özellikle toplumun kendisine yönelik olumsuz tutumlarından dolayı kendini içe kapatma, işe yaramama, yetersizlik duygusu, güvensizlik, endişe, korku, ümitsizlik gibi duygular yaşayabilirler. İşte tam bu noktada da devletin yükümlülükleri ortaya çıkmaktadır. Anayasanın 5.maddesinde devletin temel amaç ve görevlerinden bir tanesi de insanın maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır. Hiç kuşku yok ki fertlerin tek tek kendi maddi ve manevi varlıklarını gerçekleştirmelerine olanak sağlanmadan toplumsal bir yükseliş sağlanamayacaktır.

Engelli bireylerin hayatın her alanına daha aktif katılmasını sağlamak devlet açısından bir yükümlülük olmasının yanı sıra bir toplumsal bilincin geliştirilmesine, bununla birlikte Anayasamızda da hedeflenen muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine de doğrudan katkı sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki ancak uygar toplumlarda, insanlar fiziksel yahut başkaca birtakım özelliklerinden dolayı dışlanmazlar. 

Bu amaçları gerçekleştirmek için adımlar atılırken yapılan programların da toplum nezdinde bir yankı uyandırması en büyük kazanımlardan bir tanesi olacaktır. Hukuk devletinin Adaletin ayrılmaz parçası olan Barolar ve biz Gümüşhane Barosu olarak toplumsal anlamda her ileri adıma katkı sunmayı kendimize görev olarak bilerek 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde’de tüm engelli vatandaşlarımıza daha adil daha yaşanabilir bir dünya sunmak için her zaman yanlarında olduğumuzu bir kere de buradan belirtmek isteriz.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bu vesile ile tekrar birlikte “Eşit Hayat Hakkı” mücadelesi verdiğimiz engelli meslektaşlarımızın ve vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyor ve herkesi bu konuda farkındalığa davet ediyoruz.”

İZCİ MEDYA

izcihabrajansi.com

 




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI