Bugun...



Kadın sporcuların Japonya çıkarması

Tokyo Olimpiyatları yarın başlıyor.  50 kadın sporcumuz olimpiyatta madalya mücadelesi verecek. Bazı dallarda Türkiye’yi sadece kadın sporcularımız temsil edecek.

facebook-paylas
Tarih: 22-07-2021 10:03

Kadın sporcuların Japonya çıkarması

 

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Pandemi nedeniyle bir yıl gecikmeli olarak başlayacak 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda 50 kadın sporcumuz ter dökecek. Badminton, voleybol, modern pentatlon ve eskrim branşlarında ise ülkemizi sadece kadın sporcular temsil ediyor. Boks ve karatede de ringe çıkacak kadınlarımız erkeklerden daha fazla. Yarışmalar öncesi Milliyet’e konuşan kadın sporcularımız, kendinden emin.

18 branşta 108 sporcu

Pandemi nedeniyle geçen yıl ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, yarın başlayacak. Japonya’nın başkenti Tokyo’da 23 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük spor organizasyonunda 18 branşta 108 milli sporcumuz madalya mücadelesi verecek. Tokyo Olimpiyatları, Türkiye’nin 2012 Londra Olimpiyatlarının ardından en fazla sporcu ile katılım sağladığı yarışma olacak. Türkiye’yi erkeklerde 58, kadınlarda ise 50 sporcu temsil edecek. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 66 kadın sporcuyla temsil edilen Türkiye, kadınlarda tarihinin en iyi 2. katılımını Tokyo’da yaşayacak.

Eskrim, badminton, voleybol ve modern pentatlon branşlarında erkek sporcular olimpiyat kotası alamazken sadece kadın sporcular Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Boks, karate branşlarında da kadın sayısı erkek sporcu sayısını geride bıraktı. Atıcılık,bisiklet ve kürek çekme branşlarında da sadece erkek sporcular madalya için ter dökecek.

İkinci kez olimpiyatta

Badminton branşında Türkiye’yi temsil edecek tek sporcu Neslihan Yiğit. 2012 Londra Olimpiyatları’na katılarak Türk badmintonu adına bir ilki gerçekleştiren milli sporcu, ikinci kez olimpiyatlarda yer alıyor. İkinci kez olimpiyatlarda bulunmanın heyecan verici olduğunu söyleyen Yiğit, “Tokyo Olimpiyatlarında olmak ve bu atmosferi ikinci kez yaşamak çok heyecan verici.

2012 yılında ilk gittiğimde daha çok heyecanıma yenik düşmüştüm diyebilirim. Daha tecrübesizdim. O kadar büyük bir atmosferde daha önce hiç yarışmamıştım. Karşılaştığım anda bir anda kontrolümü kaybettim açıkçası. Şu an da daha tecrübeli ve deneyimliyim. Ve burada güzel maçlar yapmak istiyorum. Hem ülkem adına hem kendim adıma döndüğümde  gerçekten evet bu beni tatmin etti demeliyim. Burada olmak her sporcunun hayali ve biz bunu gerçekleştirdik” diye konuştu.

‘Gurur verici ve güzel’

Olimpiyatlarda Türk kadın sporcu sayısının fazla olmasının gurur verici olduğunu söyleyen Yiğit, “Kadın olarak ülkemiz ilk defa bu kadar büyük bir alanda kadın sporcu getirdi. Bu çok güzel bir şey. Bunu şöyle anlatabilirim. Dışarı çıkıyorum. Sağa bakıyorum sola bakıyorum kadın. Hepsi Türk kadın sporcular. Bu çok onur ve gurur verici bir durum. Her alanda olduğu gibi tekrardan kadınların ne kadar güçlü, başarılı ve kendi ayakları üzerinde durabilen insanlar olduğunun göstermiş bulunuyoruz. Her ne şartta olursa olsun ülkemizde kadına yönelik şiddet, taciz gibi olayların devam etmesine rağmen biz kadınlar olarak bunları da başarıyor olmamız büyük başarıdır.” dedi.

Güçlü kadın kadrosu

Erkek sporcuların modern pentatlonda ülkemizi, İlke Özyüksel temsil edecek. Güçlü bir kadın kadrosuyla olimpiyatlara katıldıklarını belirten Özyüksel, “Ülkemiz adına daha hazır daha güçlü bir kadın kadrosuyla bu yıl ki 2020 Tokyo Olimpiyatlarında yer alacağız. Yarışacak bütün sporcularımızın hedefleri doğrultusunda başarılı olacaklarına inancım sonsuz. Ülkemizi temsil etmek, bayrağımızı dalgalandırmak en büyük gururumuz.” dedi.

Karatede de ülkemizi temsil edecek sporcularımızdan biri de Meltem Hocaoğlu, “Ben tüm kadınlara bu sporu öneririm. Bu spora her yaşta başlanabilir. Ayrıca karateye erkek sporu olarak bakılması yanlış. Bu bakış açının kırılması gerekiyor” dedi.

Özçelik: Herkese tavsiye ediyorum

Karate sporuna başladığı dönemlerde çevresindeki çoğu kişi tarafından eleştirildiğini söyleyen Serap Özçelik ise şunları söyledi: “Arkadaşımın karateye yazılalıım mı demesi ile bu spora yazıldım. Sevdiğim içinde bırakmadım. Karateci deyince insanlar bir geri duruyor.  Ben dışarı da rahatlıkla gezebiliyorum. Herkese tavsiye ederim. Aynı zamanda vücut sağlığı içinde çok güzel bir spor dalı.” dedi.

Filenin sultanları Tokyo Olimpiyatları’nda

Takım sporlarında A Milli Kadın Voleybol Milli Takımı, Tokyo’daki tek Türk ekibi olarak yer alıyor. Tarihinde ikinci kez olimpiyatlarda yer alan kadın voleybol takımımız, B Grubu’nda son olimpiyat şampiyonu Çin’in yanı sıra ABD, Arjantin, İtalya ve Rusya ile mücadele edecek. İlk maçında 25 Temmuz’da Çin’le karşılaşacak olan filenin sultanları, ikinci maçını 27 Temmuz’da İtalya ile oynayacak. Kadın voleybolcularımız, 29 Temmuz’da ABD, 31 Temmuz’da Arjantin, 2 Ağustos’ta da Rusya maçına çıkacak.




Kaynak: izcihabrajansi.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI