Bugun...



Kekova’da ‘kaçak yapı’ endişesi

Antalya’nın doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle öne çıkan Demre’ye bağlı Kekova Adası’ndaki zeytinlikler ve doğal sit alanı niteliğindeki araziler, sahipleri tarafından satışa çıkarıldı. Çivi dahi çakılamayacak bölgedeki zeytinliklerde, satış sonrası kaçak yapılaşmadan endişe ediliyor.

facebook-paylas
Tarih: 05-07-2022 07:55

Kekova’da ‘kaçak yapı’ endişesi

İnternet üzerinden verilen satış ilanlarından birinde Kekova Adası’nda müstakil tapulu 16 bin 273 metrekarelik zeytinlik için toplamda 1 milyon 627 bin TL talep ediliyor. Ada üzerindeki alanın zeytinlik olmasına rağmen ‘satılık arsa’ ibaresi dikkat çekiyor. Bir başka ilanda, Kaş-Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ndeki Kekova Adası’nda 20 bin metrekarelik arsa için 2.5 milyon TL isteniyor. 

Tarlaya 65 milyon TL

Başka bir ilanda 30 bin metrekare için 4 milyon TL fiyat belirlenmiş. Aynı şekilde zeytinlik alan emlak tipi olarak ‘satılık arsa’ olarak gösteriliyor. Kale Üçağız’da ise denize sıfır Kekova Adası manzaralı özel koyu olan 19 bin 822 metrekare tarla vasfındaki arazi için 65 milyon TL isteniyor. Antalya Kent İzleme Platformu Başkanı Mustafa Şahin, doğal sit alanı ve zeytinlik statüsünde olan bu özel mülkiyet arazilerine, satışı sonrasında hiçbir şekilde çivi dahi çakılamayacağına dikkati çekti. izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER YEREL HABERLER Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI