Bugun...



Köşe Yazarlığı Yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakkında İdari Soruşturma Başlatıldı

Beykoz İlçe Milli Eğitim müdürü Sevcenur Özcan Beykoz’da yerel bir gazete Doğuş haber isimli gazetede bir yıldan fazla süredir köşe yazarlığı yaptığı. Bunu da ajansımız haber konusu yaptıktan sonra bir devlet memurunun bir gazeteye demeç vermesi yasak olduğu halde bir İlçe Milli Eğitim Müdürünün köşe yazarlığı yapması ne kadar etik ve kanunlara aykırı olduğundan dolayı ilgili makamlara şikâyetimizde olmuştur.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-11-2022 13:54:26 Tarih: 10-11-2022 13:04

Köşe Yazarlığı Yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakkında İdari Soruşturma Başlatıldı

Okuyucularımız ve Beykoz halkı tarafından ajansımıza gelen yoğun ihbar ve şikayetlerde Beykoz ilçe Milli eğitim müdürünün bir yerel gazetede köşe yazarlığı yaptığını. İlçe Milli eğitim müdürünün devlet memuru olduğu halde  kanunları çok iyi bildiği halde kanunları dinlemediğini ilçe milli eğitim müdürü bunu yaparken  bir dönem siyasete atıldığından 2019 yerel seçimlerinde Sarıyer’de belediye başkan adaylığını koyduğunu o dönemler yine milli eğitim bakanlığında devlet memuru olduğunu daha sonra siyasete atıldığını yerel seçimlerde seçilemedikten sonra tekrar Milli eğitim bakanlığında göreve başladığı. Fakat ne hikmetse hızlı şekilde yükseldiği ilçe milli eğitim müdürü Beykoz’a geldikten sonra Beykoz’daki Öğrenci ve Velilere köşe yazarlığı yaparak seslendiği buda Beykoz’da ilk olduğu bırakın Beykoz’u  Türkiye’de ilk olduğu  müdürün köşe yazarlığı yaptığını Beykoz kaymakamı da çok iyi bildiği nedeni ise. Beykoz kaymakamı yerel basını ve ulusal basını yakından takip ettiğinden özellikle yerel basını yakından takip ettiğinden müdürün köşe yazarlığı yapmış olduğu doğuş haber isimli gazetenin internet sitesini yakından takip ettiğinden kaymakamında bir yıldan buyana ilçe milli eğitim müdürünün köşe yazarlığı yaptığını görmemesi ve duymaması  imkânsız ilçe milli eğitim müdürünün köşe yazarlığı yaptığını kaymakamlık makamının da kesinlikle bildikleri ve sessiz kaldıkları köşe yazarlığı bölümü ayıran gazetenin. İlçe milli eğitim müdürünün bilgisi olmadan köşe yazarlığı bölümü ayırması mümkün olmayacağını ve bu gazetenin de bir devlet memurunun basına  demeç vermesinin yasak olduğunu ve kalmış ki köşe yazarlığı yapmasının yasak olduğunu bildiği bu nedenle ilçe milli eğitim müdürünün bu kadar rahat köşe yazarlığı yapması İlçenin mülkü amiri olan kaymakamın duyarsızlığından kaynaklandığını. Biz Beykoz  halkı olarak duyduğumuza göre Beykoz kaymakamının kaymakamlık makamında çok personelin yerlerini değiştirdiğini değiştirme sebebi ise uyum sağlanmadığını fakat ne hikmetse Beykoz kaymakamının bir yıldan fazla ilçe milli eğitim müdürünün köşe yazarlığı yaptığını bildiği halde sessiz kaldığı sessiz kalmadıysa Beykoz kaymakamı ilçe milli eğitim müdürü hakkında ne gibi işlem yaptığına dair kamuoyuna ve Beykoz halkına basın aracılığıyla Beykoz halkını aydınlatmasını izcihaberajansı aracılığıyla Beykoz kaymakamından talebimizdir

 

Haber ajansımız bu konuyla ilgili 28/09/2022  ve 28/10/2022  https://www.izcihaberajansi.com/sevcnur-ozcan-mudur-kose-yazarligini-birakti-hakkinda-inceleme-baslatildi/37462/       yayınlamış olduğumuz haberlerden sonra ve ajansımızın imtiyaz sahibi Erkan İzci ilgili makamlara müracaat ederek bir devlet memuru bir ilçe milli eğitim müdürünün bir yıldan fazla bir yerel gazetede köşe yazarlığı yapması ne kadar etik. Milli eğitim müdürü devlet memuru kanunlarını bilmiyor mu bir yıldan fazla köşe yazarlığı yaptığı halde Beykoz kaymakamı da bu uzun süredir köşe yazarlığı yapan ilçe milli eğitim müdürünün bu yerel gazetede köşe yazarlığı yaptığını görmemiş yada duymamış mı ilçe kaymakamı yerel basını bu kadar yakından takip ettiği halde görmemesine imkanı yok bu kadar görevine sadıksa   gelen ihbarlarda söylendiği şekilde kaymakamlık  makamında çok sayıda memurların görev yerlerini değiştirdiği uyum sağlanmadığı  gerekçesiyle peki. İlçe milli eğitim müdürünün bir yıldan fazla köşe yazarlığı yaptığını görmemiş mi şayet bilgisi var ise ilçe milli eğitim müdürüne izin verdiyse  elektronik E-imzalı izin belgesi var mı şayet yok ise hakkında tutanak tutulmuş mu idari süreç başlatılmış mı haber ajansımızın imtiyaz sahibi ilgili makamlara yapmış olduğu müracaat sonucunda ilçe milli eğitim müdürü hakkında idari soruşturma başlatılmıştır.

İlçe milli eğitim müdürü hakkında başlatılan idari soruşturma neticesinde ajansımızın imtiyaz sahibini milli eğitim bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilmiştir. Geçtiğimiz günler ajansımızın imtiyaz sahibini arayan E.K isimli müfettiş telefonla arayarak bilgisine baş vuracağını ve ifadesi alınacağı bunun üzerine ajansımızın imtiyaz sahibi müracaatımda detaylı bir şekilde belirtmişimdir haber ajansımızda da detaylı olarak belirtmişizdir. Müfettişe söylemiş olduğu ilçe milli eğitim müdürünün il milli eğitim müdürlüğünden yada ilçe kaymakamlığından köşe yazarlığı için elektronik imzalı 2021 nin 8.ayına geriye dönük ve 2022 nin 10 .ayına kadar köşe yazarlığı yaptığını hangi makamdan  E-imzalı izin aldığını ispatlamalarını  şayet izin alınmadıysa bu rahatlığı nereden bulduğunu istediği zaman siyasete atılıp istediği zaman devlet memurluğuna geri dönmesi şayet ilçe milli eğitim müdürü diyorsa benim bilgim dışında bu yerel gazete kendi haber sitesinde yer ayırıp benim adıma köşe yazarlığı yapıyor diyorsa. İlçe milli eğitim müdürünün bu gazete hakkında ilgili makamlara şikayet ve bildirimi var mı var ise ilçe milli eğitim müdürünün de geriye dönük E-imzalı ilgili makamlara dilekçesi var mı  ajansımızın imtiyaz sahibi Erkan İzciyi arayan müfettişe bunları iletmiştir.

İlçe milli eğitim müdürü hakkında idari  soruşturma devam etmektedir  İlçe milli eğitim müdürünün gazetede yapmış olduğu köşe yazarlığı yazıları kaldırılmıştır. Demek ki burada birileri suç işlemiş ki bu köşe yazıları kaldırılmıştır demek ki ilçede mülkü amirlikte ve il milli eğitim müdürlüğünde büyük bir boşluk var ki. Bir yıldan bu yana bir devlet memurunun demeç vermesi yasak olduğu halde ilçe milli eğitim müdürünün köşe yazarlığı yapması sözün bittiği yerdir bu haber dosyamızın takibindeyiz.

 

DEVLET MEMURLUĞU KANUNUNU YASASINI BİLMİYEN HANGİ DEVLET MEMURU MÜDÜR OLURSA OLSUN VE HANGİ GEZETECİ BİLMİYORSA BU MESLEĞİ YAPMASIN 

1. KÖYE YAZISI

 

2. KÖŞE YAZISI

 

 

3. KÖŞE YAZISI

 

 

izcihaberajansi.com







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BEYKOZ HABERLERİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI