Bugun...



Malatyalı muhtarın milyonluk tespih koleksiyonu görenleri şaşırtıyor

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Görgü Mahallesi’nin Muhtarı Ayhan Yıldız’ın yıllar içinde biriktirdiği tespih koleksiyonu görenleri hayrete düşürüyor. Yaklaşık 4 milyon TL değer biçilen koleksiyonda, sadece bir tespihin değeri 200 bin TL’ye ulaşıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-09-2025 13:20:53 Tarih: 13-09-2025 13:04

Malatyalı muhtarın milyonluk tespih koleksiyonu görenleri şaşırtıyor

İZCİ MEDYA  https://www.facebook.com/

 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN 


https://cdn.iha.com.tr/Contents/25-09/13/-255f6ef6-dfa0-44f6-9160-ff9512342c7b.mp4

 

Yaklaşık 25 yıl önce tespih merakının başladığını belirten Yeşilyurt ilçesine bağlı Görgü (Cafana) Mahallesi’nin Muhtarı Ayhan Yıldız bugüne kadar Türkiye’nin birçok kentinden, tespih toplayarak koleksiyonunu oluşturduğunu söyledi. Şu anda bin 100’ün üzerinde tespihi bulunduğunu ifade eden Yıldız, bazı tespihlerin maddi değerinin yanı sıra manevi yönünün de önemli olduğunu kaydetti.

Malatyalı muhtarın milyonluk tespih koleksiyonu görenleri şaşırtıyor

"Altından yapılmış tespih 200 bin TL değerinde"

Yıldız, koleksiyonunda yer alan altın tespihin değerinin yaklaşık 200 bin TL olduğunu belirterek, "Bunun gibi 3-5 tane daha değerli tespihim var. Şu anda elimdeki tespihlerin toplam değeri 3-4 milyon TL’nin üzerinde. Altın tespihten kaplumbağa kabuğuna, uçak camından oltu taşına kadar birçok çeşidim var. Göktaşı, kehribar, damla ve daha birçok değerli malzemeden yapılmış tespihler bulunuyor" dedi.

Malatyalı muhtarın milyonluk tespih koleksiyonu görenleri şaşırtıyor

"Bakanlarımızdan milletvekillerimizden tespih aldım"

Tespih koleksiyonuna sadece satın alarak değil, hediye yoluyla da birçok parça eklediğini anlatan Muhtar Yıldız, "Muhtar olmamızdan dolayı birçok yerden hediye geldi. Bakanlarımızdan, milletvekillerimizden, belediye başkanlarımızdan tespih aldım. Bir yerde tespih görünce, sayın bakanım hediye eder misiniz diye sorarım. Sağ olsunlar, çoğu hediye etti. Hepsini tek tek not alıyordum, kimin hediye ettiğini yazıyordum. Deprem öncesi tüm tespihleri vitrinde sergiliyordum. Depremden sonra vitrinleri kaldırdım, şu anda hepsi çelik kasada muhafaza ediliyor" diye konuştu.

Hasan Eryılmaz




Kaynak: İHA




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
resmi ilanlar

www.izcihaberajansi.com


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI